Salvamontiştii, alertaţi de dispariţia unui bărbat pe Postăvaru. După ore de căutări pe temperaturi sub zero grade, l-au găsit acasă, dormind fără griji

Salvamontiştii, alertaţi de dispariţia unui bărbat pe Postăvaru. După ore de căutări pe temperaturi sub zero grade, l-au găsit acasă, dormind fără griji

Un bărbat căutat de salvamontişti în Postăvaru se afla acasă FOTO Ioan Buciumar

Un bărbat a sunat la 112 să anunţe că prietenul său, cu care fusese pe munte, s-a întors să-şi caute telefonul şi nu a mai ajuns acasă. Salvamontiştii au pornit în căutarea sa, dar bărbatul ajunsese deja acasă şi se culcase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 24 octombrie, în jurul orei 22:00, un apel la 112 anunţa dispariţia unui bărbat în Masivul Postăvaru. Mai exact, un bărbat anunţa că prietenul său, cu care plecase pe munte, lipseşte. 
 
Din cele povestit de iniţiatorul apelului rezulta că cei doi au coborât împreună de la Cabana Postăvaru, iar, când au ajuns în dreptul staţiei inferioare a telescaunului Ruia, unul din ei şi-a amintit că îşi pierduse telefonul pe drumul de la cabană şi a decis să meargă înapoi să-l caute. 
 
Cei doi au stabilit că se vor reîntâlni în Poiana Braşov, însă bărbatul plecat în căutarea telefonului nu a mai apărut. 
 
„O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a plecat imediat în căutarea lui, dat fiind faptul că, la acel moment, temperatura era foarte scăzută, înregistrându-se -1 grad Celsius”, precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 
 
Ulterior, echipei s-au alăturat şi un jandarm montan, un angajat din cadrul Poliţiei şi echipa suport a Salvamont. 
 
Căutarile s-au întins pe durata a 4 ore, timp în care au fost „periate” mai multe trasee turistice şi de biciclete din zonă. 
 
După o nouă verificare, salvatorii au aflat că persoana anunţată ca dispărută era, din fericire, acasă. 
 
Un caz asemănător a fost în august, în Prahova. Un turist a anunţat că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii – un traseu de dificultate medie, conform salvatorilor – şi că nu mai ştie cum să coboare de pe munte. Ulterior, salvatorii nu au mai putut să ia legătura cu el telefonic. După trei zile de căutări din partea unor echipe formate din 18 salvatori montani, turistul şi-a deschis telefonul, uitând să anunţe că e în siguranţă.
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările