Colinele Transilvaniei, destinaţia pentru suflet din zona Sighişoarei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezervatia de la Breite FOTO wikipedia
Rezervatia de la Breite FOTO wikipedia

Zona de pe Târnava Mare din jurul Sighişoarei este una în care turiştii se pot bucura de experienţe deosebite, de la flora şi fauna bogată din pădurile seculare, la arhitectura din satele săseşti sau bisericile fortificate.

„Colinele Transilvaniei: Inima Transilvaniei“, cel mai nou film de prezentare a eco-destinaţiei Colinele Transilvaniei, o parte a României cu #experientepentrusuflet, a fost lansat oficial. Filmul a fost realizat de fotograful de natură Mihai Moiceanu, braşovean.

De un weekend minunat au avut parte cei care au ales să răspundă chemării Asociaţiei Colinele Transilvaniei. Prin intemediul celui mai recent proiect, asociaţia i-a invitat pe iubitorii naturii la  o „Drumeţie cu poveşti din Colinele Transilvaniei”.

Turiştii au parcurs noua potecă tematică amenajată în cadrul proiectului „Colinele Transilvaniei de la cultură la natură”, inaugurată în acest sfârşit de săptămână. Traseul este în Sighişoara şi în împrejurimi şi le oferă celor care îl parcurg posibilitatea vizitării bisericilor fortificate din zonă, a satelor cu arhitectură săsească, precum şi a pădurilor seculare cu floră şi faună deosebit de bogate.

„Este, de fapt, traseul tradiţional de pe Breite – platoul cu stejari seculari al Sighişoarei - care a fost amenajat cu nişte panouri cu informaţii despre păsările din rezervaţie, despre plantele care se găsesc aici, despre arborii, stejarii seculari care se găsesc pe platou”, a precizat Roxana Niculescu, reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – biroul teritorial Braşov.

Unul din principalele avantaje ale acestui traseu este faptul că poate fi parcurs de oricine, indifferent de vârstă, în aproximativ 5 ore.

„De asemenea, de-a lungul traseului va fi instalat un panou pe care va fi specificată legătura pe care a avut-o, de-a lungul vremii, omul cu natura din zona respectivă, deci va fi o împletire între cultură şi natură. Este un traseu foarte accesibil pentru familiile cu copii”, a completat Roxana Niculescu.

Cei care vor să vadă chiar mai mult pot merge la Saschiz, la 20 de kilometri de Sighişoara, unde există o cetate şi o biserică fortificată. De aici, până la Viscri, celebrul sat în care prinţul Charles deţine o proprietate, mai sunt doar câţiva kilometri, iar zona este plină de biserici fortificate şi de sate uitate, parcă, de lume.

Tot în apropiere de Sighişoara, dar la aproximativ 40 de kilometri, în judeţul Harghita,  este în derulare amenajarea unui parc tematic - Mini România, un concept asemănător parcului Mini Transilvania, de la Odorheiu Secuiesc. 

Vă mai recomandăm:

A fost închis restaurantul din Braşov care sfida restricţiile şi-i primea şi pe clienţii nevaccinaţi

Cresc preţurile la sejururile de sărbători în Poiana Braşov din cauza tarifelor mărite la utilităţi

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite