Alianţa majoritară la Braşov s-a format din PNL - UDMR - PMP

Alianţa majoritară la Braşov s-a format din PNL - UDMR - PMP

Primarul George Scripcaru a convocat astăzi o conferinţă de presă în care a anunţat că trebuie asigurată o coerenţă administrativă şi politică la Braşov, motiv pentru care „vrem să anunţăm că s-a stabilit o alianţă politică”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„S-a stabilit o formă de colaborare- politico-administrativă care să asigure o dezvoltare a municipiului şi judeţului pe proiecte. Am acceptul să vă anunţ că am discutat şi cu cei de la PER, cu preşedintele executiv al partidului la nivel naţional, care este din Braşov. I-am prezentat proiectele din cadrul acestui protocol, iar domnia sa a agreat acest lucru şi vom mai avea discuţii pe această temă, urmând să vedem zilele următoare cum vom concretiza această colaborare”, a precizat Scripcaru.

CO-preşedintele liberalilor, Adrian Veştea, a declarat că „PNL a luat decizia de a realiza acest parteneriat cu UDMR şi PMP. Nu sunt singurle formaţiuni politice cu care ne propunem să colaborăm. Avem deschiderea de a avea o colaborare cu toate formaţiunile poltice pentru obiectivele pe care şi domniile lor le-au vehiculat în campania electorală. Am avut discuţii şi cu reprezentanţii FDGR şi am convingerea că în perioada viitoare vom avea o echipă mult mai mare, pentru că şi ei susţin aceste obiective”

La rândul său, Kovacs Attila (UDMR)a susţinut că  „am creat o majoritate politico-adminstratică pentru a susţine dezvoltarea durabilă a municipiului şi judeţului Braşov. Această înţelegere vine în mod natural ca a urmare a susţinerii de către UDMR a dlui. primar în campania electorală.  Este o alianţă pentru Aeroport, pentru construirea Spitalului judeţean, pentru sprijinirea construirii autosătrăzii”.

Liderul PMP Braşov, Mihai Costel spune că „este un protool de colaborare pentru dezvoltarea economică pe cele cinci domenii de activitate pentru proiectele care sunt necesare şi decisive pentru dezvoltarea municipiului şi judeţului Braşov, cu menţiunea că acest protocol are ca prioritate tinerii -centre culturale de cartier, construirea unui complex sportiv muktifuncţional, înfiinţarea de şcoli profesionale, chestiuni abordate în campania electorală”. Întrebat cum rămâne cu protocolul încheiat de PMP cu FDGR şi PER, Mihai Costel a susţinut că este vorba de cu totul altceva, acolo fiind vorba de a realiza un grup politic în Consiliul Local, pentru a putea accede în comisiile de specialitate ale Consiliului Local”.

În ceea ce priveşte stabilirea unor persoane, nu s-au discutat numele, ci algoritmul: la nivelul Consiliului Judeţean, preşedinte va fi de la PNL, iar vicepreşedinţi unul de la UDMR, iar celălalt PNL.

La municipiul Braşov, unul dintre viceprimari va fi desemnat de  UDMR, iar celălalt de PMP.

În restul localităţilor, acolo unde se vor putea creiona majorităţi, există toată deschiderea şi interesul să se răsfrângă acest protocol şi asupra acestora, a precizat co-preşedintele PNL Adrian Veştea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: