Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, rămâne în arest. Magistraţii au respins cererea de fi cercetat sub control judiciar

Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, rămâne în arest. Magistraţii au
respins cererea de fi cercetat sub control judiciar

Ioan Neculaie rămâne în continuare în arest. FOTOArhivă.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis că omul de afaceri Ioan Neculaie rămâne în arest preventiv. Ei au respins cererea formulată de patronul FC Braşov prin care acesta ceruse înlocuirea arestului cu măsura de control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin decizia de astăzi Magistraţii Curţii de Apel au menţinut hotărârea Tribunalului Braşov care respinsese cererea de înlocuire a arestul preventiv cu măsura de control judiciar. Ioan Neculaie rămâne astfel în arest până pe 8 martie, dată la care îi expiră mandatul de arestare. Procurorii trebuie atunci să decidă dacă cer sau nu prelungirea mandatului de arestare.

Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de 40 de milioane de lei. Omul de afaceri alături de economistul şef al firmelor sale este acuzat că a înregistrat în contabilitatea companiei FC Braşov tranzacţii fictive pentru a obţine deducerea de TVA. De asemenea Neculaie mai este acuzat şi a scos bani din conturile FC Braşov.

Ioan Neculaie este un om de afaceri controversat şi a fost primul milionar la Braşovului. În ultima vreme însă afacerile nu i-au mers deloc bine, iar Neculaie a început să îşi vândă proprietăţile. Anul trecut a pierdut şi Uzina Roman după un proces maraton care a durat opt ani.Ioan Neculaie are, potrivit topului Forbes, o avere estimată la 30 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările