Cum va arăta sala polivalentă  de 20 de milioane de euro care se va construi de la zero la Braşov

Cum va arăta sala polivalentă  de 20 de
milioane de euro care se va construi de la zero la Braşov

Sala Polivalentă va avea minim 10.000 de locuri. FOTOPrimăria Braşov

Potrivit estimărilor aceasta va avea minim 10.000 de locuri şi va costa 20 de milioane de euro. Guvernul nu dă niciun leu, iar Primăria vrea să facă un parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala Polivalentă ar urma să se construiască pe locul fostului stadion Muncipal. Echipe de specialişti de la Primăria Braşov au fost la Cluj pentri a vedea sala de acolo, pentru a afla exact costurile şi au discutat şi cu arhitectul care a proiectat-o.

„Colegii mei au fost şi la Cluj-Napoca, unde au discutat cu toţi cei implicaţi în construirea Sălii Polivalente de acolo, inclusiv cu arhitectul care a proiectat-o. Am dorit să învăţăm din experienţa lor în derularea acestui proiect, pentru a ne asigura că vom evita erorile şi piedicile din timpul realizării investiţiei. Din acest punct de vedere, pot spune că avem un avantaj, pentru că acum ştim care sunt greutăţile care pot apărea în timpul realizării unui astfel de proiect. Un alt avantaj al Braşovului este suprafaţa generoasă de care dispune prentru construirea acestei săli - vorbim de aproximativ 10 hectare - astfel că acest lucru ne asigură o flexibilitate în elaborarea proiectului, dar şi în amenajările exterioare, plecând de la parcări şi ajungând la zone verzi, zone de promenadă, terenuri de sport exterioare. Este un proiect care va aduce beneficii mişcării sportive din oraşul nostru, economiei Braşovulu şi, nu în ultimul rând, tuturor braşovenilor“, a declarat primarul George Scripcaru.

Sală omologată internaţional

Sala Polivalentă va avea o capacitate de minim 10.000 de locuri. Va fi destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor, dar şi activităţilor culturale. Capacitatea exactă a Sălii Polivalente se va stabili în funcţie de prevederile federaţiilor internaţionale ale sporturilor care se preconizează a fi găzduite, astfel încât să poată fi organizate competiţii de nivelul Ligii Campionilor sau Jocurilor Olimpice. În zonă va fi amenajată şi o parcare, dar şi zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, accese, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, dar şi restaurante.  

Sala va putea găzdui competiţii de tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism uşor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe.

Pentru disciplina atletism în sală se va avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe: curse 60 m, curse 60 m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările