Primăria vrea să facă o parcare de 1000 de locuri  în zona fostului stadion Municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcarea este menită şi îi convingă pe cei care vin în centru  din zonele limitrofe să îşi lase aici maşinile personale şi să meargă în centru cu autobuzul.

Primăria a lansat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea realizării parcării. Valoarea contractului este 151.000 de lei, iar documentaţia trebuie să fie realizată în 45 de zile. Potrivit proiectului parcarea se va realize pe un teren de 10.000 de mp la intersecţia dintre Cristianului şi Calea Făgăraşului şi va avea 1000 de locuri. Scopul acestei parcări este acela de a fluidiza traficul în centrul oraşului. Practic, şoferii îşi vor putea lăsa aici maşinile şi vor putea merge în oraş cu autobuzul.

„Peste 60% dintre oamenii care intră în Braşov prin această zonă din oraş, se îndreaptă spre Centru, condiţii în care acest «park&ride» ar trebui îi încurajeze să renunţe la transportul prin oraş, cu vehiculul personal, în favoarea transportului în comun. Proiectul acestei amenajări este complementare cu un pachet complex de măsuri care vizează creşterea calităţii sistemului de transport public şi încurajarea locuitorilor municipiului Braşov, să utilizeze transportul public în defavoarea transportului cu autovehiculele personale”, se arată în documentaţia aferentă licitaţiei, citată de bzb.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite