Focar de TBC la o şcoală din Brăila. Au fost confirmate trei cazuri, iar autorităţile au declanşat o anchetă

Focar de TBC la o şcoală din Brăila. Au fost confirmate trei cazuri, iar autorităţile au declanşat o anchetă

FOTO Arhiva Adevărul

Toţi cei trei pacienţi sunt elevi. Primul bolnav de tuberculoză, un adolescent de 14 ani, a fost depistat în luna aprilie. Autorităţile sanitare au demarat o anchetă epidemiologică. Aceasta vizează circa 120 de elevi şi 30 de profesori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei cazuri de TBC au fost confirmate la şcoala Nikos Kazantzakis din oraşul Brăila. Este vorba despre elevi ai şcolii care au fost diagnosticaţi cu tuberculoză în ultimele săptămâni. Primul caz a apărut la finalul lunii aprilie, iar următoarele au fost confirmate săptămâna aceasta.

Luni, 20 mai 2019, un elev de 14 ani, din  clasa a şaptea, a fost diagnosticat cu TBC. El a lipsit de la şcoală în ultimele săptămâni şi zilele trecute a fost internat în spital.  La finalul lunii aprilie, un alt elev, tot de 14 ani, de la aceeaşi şcoală s-a îmbolnăvit de tuberculoză şi un al treilea caz este în curs de confirmare.

„Monitorizăm situaţia, dar măsuri poate lua Direcţia de Sănătate Publică. Primul caz a fost pe 22 aprilie, al doilea caz a apărut pe 20 mai şi astăzi se vorbeşte de al treilea caz, fratele unui bolnav, elev şi el la şcoala din Brăila”, a declarat Cătălin Canciu, inspectorul şcolar general, ISJ Brăila.

Direcţia de Sănătate Publică monitorizează situaţia şi încă nu a luat decizia de a declara focar de TBC. însă această variantă este foarte posibilă, dată fiind situaţia. Dacă şcoala va intra în carantină, cursurile vor fi suspendate. În interiorul unităţii a fost declanşată o anchetă epidemiologică care vizează circa 120 de elevi şi 30 de profesori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: