Viaţă de coşmar pentru patru copii. Au fost lăsaţi desculţi şi dezbrăcaţi în miezul iernii. Tatăl era beat de dimineaţă

Viaţă de coşmar pentru patru copii. Au fost lăsaţi desculţi şi dezbrăcaţi în miezul iernii. Tatăl era beat de dimineaţă

Copiii umblau desculţi şi dezbrăcaţi FOTO botosaneanul.ro

Patru copii au fost luaţi cu Poliţia dintr-o familie de consumatori de alcool din judeţul Botoşani. Micuţii erau murdari, dezbrăcaţi şi înfometaţi. Copiii au ajuns într-un centru de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru copiii din satul Zăiceşti, judeţul Botoşani au ajuns în sistemul de protecţie al statului, după ce au avut o copilărie de coşmar alături de părinţii care nu-i îngrijeau. Ba mai mult, aduţii consumau şi băuturi alcoolice în mod frecvent. Situaţia celor patru copii a fost scoasă la iveală de un grup civic din Botoşani care a venit să le ofere ajutoare.

 
Copii dezbrăcaţi, murdari şi flămânzi
 
Asociaţia Grup Civic din Botoşani a ajuns la locuinţa familiei din Zăiceşti pentru a le oferi ajutoare. Au observat însă că dezastrul. În casa dărăpănată copiii trăiau cum apucau. Un bebeluş de 11 luni se târa gol de jumătate, în plină iarnă. Fetele mai mari, nu aveau papuci în picioare şi mergeau desculţe prin curte, în luna ianuarie. Au fost anunţaţi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Încă de la prima vizită în teren angajaţii de la Protecţia Copilului şi-au dat seama că este un caz grav.
 
Copiii nu mergeau la grădiniţă, la şcoală, practic nu urmau nicio formă de învăţământ, deşi cel mai mare are 11 ani. Erau îmbrăcaţi sumar, erau murdari şi flămânzi. Cel mai mic era bolnav iar medicamentele i-au fost administrate deficitar. Cei de la DGASPC au luat măsura protecţiei mamei şi copiilor. Deşi tatăl care consumase băuturi alcoolice de dimineaţă s-a opus, copiii au fost luaţi cu Poliţia. Aceştia vor sta 6 luni împreună cu mama în centrul maternal ”Micul Prinţ”. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole :
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: