„Pasajul umbrelelor” din Botoşani. Peste 400 de umbrele vor acoperi o alee din Centrul Istoric al oraşului

„Pasajul umbrelelor” din Botoşani. Peste 400 de umbrele vor acoperi o alee din Centrul Istoric al oraşului

Sute de umbrele vor acoperi o stradă din Centrul Istoric al Botoşaniului FOTO Reuters

Şefii de la Primăria Botoşani vor să redecoreze Centrul Istoric al Botoşaniului. Vor începe prin acoperirea unei străzi de secol XIX cu umbrele multicolore. Noile decoraţiuni vor fi montate în premieră cu ocazia Festivalului de toamnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 400 de umbrele vor acoperi una dintre străzile Botoşaniului. Este vorba despre una dintre aleeile centrului urbanistic conservat de secol XIX al municipiului. Centrul Vechi cum îi spun locuitorii este printre puţinele din ţară care a rezistat urbanizării comuniste. 

Şefii de la Primărie au venit ideea redecorării zonei şi transformarea acesteia într-o zonă  atractivă pentru botoşăneni dar şi pentru turişti. Umbrelele au fost cumpărate din Bucureşti de viceprimarul Eugen Ţurcanu. 

” Vom acoperi aleea din strada 1 Decembrie din apropierea bisericii Uspenia. Am găsit nişte umbrele potrivite, am fost la Bucureşti şi le-am cumpărat mai rămâne să le montăm”, spune edilul. Umbrelele vor fi montate la sfârşitul acestei săptămâni, având loc totodată pregătirile pentru Septemberfest, festivalul de toamnă al Botoşaniului ce va avea loc între 11 şi 14 septembrie în Centrul Istoric al oraşului. 

După festival şefii de la Primărie spun că vor păstra ”acoperişul” din umbrele pe strada 1 Decembrie. Centrul Istoric al Botoşaniului a fost reabilitat în perioada 2010-2012. În momentul de faţă se încearcă readucerea zonei în atenţia botoşănenilor, agenţilor economici şi turiştilor, după ce în perioada comunistă şi în anii 90 devenise una dintre zonele rău famate ale oraşului.
 
Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările