Botoşani: Val de incendii de vegetaţie uscată

Botoşani:  Val de incendii de vegetaţie uscată

Intervenţia a durat câteva minute

 Şapte incendii au avut loc în ultimele 12 ore. Pomperii au salvat bunuri de 130.000 de lei  

Ştiri pe aceeaşi temă

 Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga"au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a şapte incendii izbucnite în judeţ. Peste 300 de minute de intervenţii au îregistrat pompierii în ultimele 12 ore.

Singurul incendiu soldat cu pagube materiale s-a înregistrat sâmbătă pe raza comunei Conceşti.  În jurul orei 12.25, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Constantin B. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea depozitul de furaje, existând pericolul ca flăcările  să se extindă la clădirile din gospodărie.

Flăcările au distrus 4,5 tone de furaje, pagube estimate la 500 lei. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de proprietarul casei care a aprins câteva resturi vegetale şi a lăsat focul nesupravegheat, împrejurare în care flăcările s-au extins la depozitul de furaje.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările