Alarmant! Numărul boşănenilor îmbolnăviţi de sărăcie şi stres este din ce în ce mai mare

Alarmant! Numărul boşănenilor îmbolnăviţi de sărăcie şi stres este din ce în ce mai mare

Din ce in ce mai multi botosaneni se imbolnavesc din cauza greutatilor FOTO Adevarul

Tot mai mulţi botoşăneni ajung în faţa Comisiei de eveluare a persoanelor adulte cu handicap cu boli provocate de greutăţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stilul de viaţă al botoşănenilor îşi pune serios amprenta pe sănătatea acestora. Tot mai mulţi oameni se îmbolnăvesc  din cauza stresului şi a limentaţiei necorespunzătoare. Iar mulţi dintre ei ajung chiar să obţină certificate de handicap. 
 
„În ultima perioadă au apărut foarte multe cazuri de afecţiuni de cancer şi afecţiuni psihice care se încadrează la grad de handicap. Dacă înainte erau trei-patru cazuri pe lună, acum avem trei+patru+cinci, chiar şi mai multe pe şedinţă . Practic s-au triplat sau chiar au crescut de patru ori  număru acestor afecţiuni. Punem pe seama stresului a alimentaţiei nesănătoase, pe seama vieţii grele cu care se confruntă populaţia din judeţ. Este un semnal de alarmă pe care vreau să îl trag, în sensul că trebuie reaşezate aceste criterii şi pe aceste afecţiuni”, a declarat Nicolaie Macovei, seful Comisiei de Evaluare a Copiilor cu dizabilităţi şi a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Direcţiei generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani. 
 
Deputatul PSD, Tamara Ciofu susţine că doreşte modificare legii persoanelor cu handicap. În acest sens, parlamentarul botoşănea a depus un amendament la lege prin care solicită ca şi persoanele cu afecţiuni degenerative grave, precum Alzhmeier, Parkinson sau Osteoporoză să beneficieze de certificate permanente şi să nu mai fie chemate periodic la reevaluare. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările