Cele mai ingenioase spargeri demascate: hoţul care a filmat cifrul cu telefonul sau tâlharii care furau din casele nuntaşilor

Cele mai ingenioase spargeri demascate: hoţul care a filmat cifrul cu telefonul sau tâlharii care furau din casele nuntaşilor

Printre cei mai ingenioşi hoţi s-au dovedit a fi doi indivizi care au filmat cu telefonul mobil cifrul seifului companiei FOTO: Arhivă

Poliţiştii români prezintă detaliile câtorva furturi şi spargeri în cazul cărora hoţii au încercat să se căpătuiască apelând la metode neconvenţionale, dar au sfârşit după gratii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Şcoliţi“ prin Occident, hoţii şi spărgătorii români nu duc lipsă de imaginaţie când vine vorba despre fărădelegi. Adevărul.ro vă prezintă cele mai ingenioase spargeri şi furturi din Bistriţa-Năsăud. 
 
1. Cazul Leoni. Acest furt va ajunge cu siguranţă în manualele criminaliştilor. În data de 12 august 2016, compania nemţească Leoni a fost victima unei frude uriaşe, cea mai mare înregistrată în România. 
Aceasta a rămas fără 40 de milioane de euro, după ce una dintre directoarele din fabrica din Bistriţa a fost convinsă să transfere uriaşa sumă într-un cont indicat. 
 
Cum s-a reuşit asta? Ei bine, directoarea a fost convinsă să facă asta de un hacker care a pretins că este unul din superiorii săi din Germania. Femeia a făcut ce i s-a cerut via e-mail, iar compania a rămas fără bani. Nici până în momentul acesta anchetatorii nu au vreun suspect în acest caz, iar despre urmărirea banilor nici nu mai poate fi vorba.
 
2. Jafurile de pe Valea Someşului, date în timp ce proprietarii se aflau la nunţi. În luna septembrie a anului 2014, o serie de jafuri băga în sperieţi oamenii de afaceri de pe Valea Someşului. Într-o singură noapte au fost sparte trei case şi o păstrăvărie. Acestea erau situate în localităţi diferite. În urma acestor jafuri, hoţii, care nu au fost prinşi nici acum, s-au ales spun surse din anchetă cu sute de mii de euro. 
 
La păstrăvăria Fiad era şi un paznic, care însă spune că nu a auzit absolut nimic, asta deşi hoţii au scos din perete seiful şi s-au făcut nevăzuţi cu el. De asemenea, într-una din case la etaj dormeau două tinere, care nu au auzit nici ele absolut nimic. 
 
Hoţii forţau uşa sau geamurile, intrau şi luau doar bani, ferindu-se de bijuterii şi electrocasnice care sunt mai greu de valorificat. Autorii acestor spargeri aşteptau ca proprietarii caselor să meargă la nunţi. Totul era organizat: două-trei persoane intrau în case şi furau, alta stătea de şase, iar alta supraveghea sălile de nunţi unde erau proprietarii. Aşa se face că doi dintre bistriţenii prădaţi se aflau la aceeaşi nuntă.
 
3. Hoţul care a filmat cifrul seifului cu telefonul mobil. În luna februarie a acestui an, o companie din Bistriţa era jefuită de peste 600.000 de lei. Bani au dispărut pur şi simplu din seiful companiei, deşi cifrul îl cunoşteau foarte puţin persoane din conducere.
 
Responsabilii au fost doi angajaţi ai companiei, care au găsit o metodă ingenioasă de a afla cifrul seifului. Aceştia au aşezat un telefon mobil în apropierea seifului, care l-a filmat pe unul dintre directorii companiei în timp ce făcea seiful. Noaptea, cei doi au mers în biroul în care se afla seiful şi au făcut cifrul pe care l-au aflat cu ajutorul înregistrării. 
 
Se pare că cei doi s-au dat de gol mai apoi, după ce au făcut cinste cu pizza tuturor colegilor lor şi au vrut să cumpere un apartament, vânzătorul lăudându-se cu banii obţinuţi într-un filmuleţ care a ajuns pe Internet. 
 
4. Două femei s-au trezit fără cabana de la munte, care a dispărut într-o singură noapte. Două surori s-au trezit luna aceasta că din casa lor de vacanţă din Pasul Tihuţa mai este doar fundaţia. Cabana deşi era în construcţie avea structura, acoperişul, geamuri şi chiar şi o scară interioară, Toate acestea au dispărut într-o singură noapte, fără ca cineva să observe ceva dubios.
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările