Culisele jafurilor ca în filme care au speriat Valea Someşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valea Someşului, una dintre cele mai bogate zone din Bistriţa-Năsăud este în teroare de aproape o săptămână. Nu mai puţin de 4 jafuri au avut loc pe Valea Someşului şi unul în Bistriţa în ultima săptămână. Toţi păgubiţii sunt oameni de afaceri din zonă, banda care a acţionat dând dovadă de mult profesionalism şi rapiditate.

Sâmbătă noaptea trei case şi păstrăvăria Romsilva de la Fiad au fost jefuite concomitent de o bandă de hoţi care se pare că a acţionat la pont. Este vorba despre o casă din Salva, una din Bistriţa şi una din Năsăud, la care se adaugă Păstrăvăria Fiad.

Printre păgubiţi se numără şi administratorul păstrăvăriei Romsilva de la Fiad, Ioan Sărmaş, care s-a trezit atât cu casa cât şi cu păstrăvăria sparte în aceeaşi noapte.

„Am găsit uşa forţată, iar în casă era haos, toate lucrurile erau aruncate peste tot. Imediat am sunat la paznicul Păstrăvăriei Fiad, care mi-a spus că şi acolo a fost spargere”, a declarat pentru Adevărul, Ioan Sărmaş.

Culmea este faptul că în seara cu pricina un paznic era prezent la Păstrăvăria Fiad. În timpul jafului însă acesta s-a plimbat în jurul bazinelor şi nu ar fi auzit nimic. Hoţii au luat seiful în care se aflau atât încasările păstrăvăriei, cât şi sume care au aparţinut administratorului acesteia.

„Eu bănuiesc că aceste jafuri au avut aceeaşi coordonare. Modul de operare a fost acelaşi, au forţat uşa şi geamurile. Din sediul păstrăvăriei au furat banii unităţii, dar şi bani şi bunurile mele personale,” completează Ioan Sărmaş.

image

Păstrăvăria Fiad (Foto: panoramio.ro)

Toţi cei trei păgubiţi erau la aceeaşi nuntă

Coincidenţa care le-a dat de gândit şi poliţiştilor este faptul că toţi cei trei păgubiţi participau la aceeaşi nuntă în noaptea producerii jafurilor, care avea loc în oraşul Năsăud.

Ceilalţi doi păgubiţi sunt şi ei oameni cu stare. Este vorba despre Mihai Paşcu, un afacerist din Salva, care deţine o fabrică de prelucrare a materialelor plastice. Cifra de afaceri a Rogan Plast SRL a trecut anul trecut de 11 milioane de lei, iar acest lucru se vede şi în averea afaceristului. Acesta deţine terenuri şi un apartament în Cluj-Napoca şi în Salva, iar în garaj se „odihnesc” maşini de aproape 100.000 de euro.

Celălalt păgubit este nimeni altul decât fostul director Romsilva şi actual şef al Ocolului Silvic Telciu, Luca Pupeză. Hoţii i-au spart vila din Bistriţa. Luca Pupeză mai deţine o vilă în Telciu şi o casă de vacanţă în Mangalia.

Surse din interiorul poliţiei spun că modul de operare este acelaşi, banda fiind una foarte bine organizată şi profesionistă. Deşi încă nu se cunosc sumele care au fost sustrase din cele trei case şi din păstrăvărie, se pare că hoţii au vânat doar bani şi bijuterii, neatingându-se de alte obiecte de valoare.

Om de afaceri jefuit în plin drum naţional

Hoţii nu s-au oprit însă la jaful de sâmbătă noaptea, deşi întreaga poliţie bistriţeană era pe urmele lor. La trei zile după ce au spart trei case şi o păstrăvărie se pare că aceeaşi hoţi au acţionat din nou.


De data aceasta vizat a fost Gabriel Rus, patronul unei păstrăvării private din Romuli. Omul de afaceri care mai deţine şi o pizzerie şi un bar se îndrepta marţi dimineaţa între orele 03:00 şi 04:00 spre Cluj-Napoca şi avea asupra sa 20.000 de lei.


Păstrăvăria Romuli a omului de afaceri Gabriel Rus (Foto: Facebook)

image

Pe DN 17C, între Romuli şi Fiad a fost oprit de trei indivizi mascaţi şi înarmaţi. Aceştia i-au cerut omului de afaceri să le dea borseta cu bani avută asupra sa, după care l-au lăsat să plece şi s-au făcut nevăzuţi.

Poliţia nu a reuşit încă să identifice autorii acestor jafuri.


Vă mai recomandăm:

Percheziţii în Bistriţa-Năsăud la hoţi de utilaje din Italia

Poliţist din Năsăud, trimis în judecată după ce a cumpărat motorină la negru de la hoţii de carburant


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite