Cum au reuşit doi hoţi amatori să fure 600.000 de lei. Au aflat cifrul filmându-şi şeful în timp ce umplea seiful cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi au dat de gândit când le-au făcut cinste colegilor cu pizza FOTO: Poliţia Română
Cei doi au dat de gândit când le-au făcut cinste colegilor cu pizza FOTO: Poliţia Română

Doi tineri angajaţi ai unei firme din Bistriţa au furat 600.000 de lei din seiful societăţii, după ce au plasat strategic un telefon mobil cu camera video pornită. Au fost prinşi de poliţişti la scurt timp, după ce au început să cheltuiască exagerat.

La începutul lunii februarie, un tânăr de 28 de ani din Bistriţa, alături de un adolescent de 19 ani din localitatea bistriţeană Chintelnic dădeau o spargere la un producător de ambalaje alimentare, inspirată din filmele de acţiune.

Spargerea a fost dată într-o noapte, din seiful companiei dispărând 610.000 de lei şi bijuterii în valoare de 2.000 de lei. Investigatorii au descoperit că seiful n-a fost spart şi nici forţat, semn că hoţii au mers la sigur.

Surse Adevărul.ro au povestit cum s-a desfăşurat acest jaf. Cei doi tineri munceau la fabrica Polimed Com, situată pe drumul de centură din oraşul Bistriţa. Tânărul de 28 de ani muncea acolo de ani buni, iar adolescentul de 19 fusese angajat de curând. 

Cei doi s-au folosit de telefonul mobil, care a fost aşezat strategic, pentru a filma cifrul seifului. Camera video a surprins un reprezentant al companiei în timp ce deschidea seiful, hoţii punând astfel mâna pe cifrul care le-a garantat accesul la bani. 

„În cauză au fost efectuate percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea faptei, ocazie cu care au fost descoperite bijuteriile sustrase şi o mare parte din suma de bani sustrasă, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 90%”, explicau reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, într-un comunicat de presă. 

Din „pradă” au făcut cinste colegilor cu pizza 

Odată ce au pus mâna pe bani, cei doi s-au afişat manevrând sume mari de bani, atât în oraş, cât şi în firma în care lucrau şi de unde au furat. Cei doi le-au făcut inclusiv cinste colegilor cu pizza, la scurt timp după comiterea spargerii.

Mai mult, hoţii şi-au cumpărat un apartament şi apucaseră să-l plătească vânzătorului înainte să fie prinşi. Vânzătorul locuinţei, la rândul lui, s-a filmat într-un club de manele fluturând banii primiţi de la hoţi. Se pare că materialul video în cauză ar fi ajuns pe Internet, moment în care poliţiştii au intrat pe fir şi au ajuns la sursa banilor. Cei doi hoţi se află în acest moment în arest preventiv. 

Vă mai recomandăm:

Cum a rămas un chioşc fără stocul de reviste porno, după ce a fost vizitat de un hoţ excitat

  

Cum au reuşit patru tineri să „reducă la tăcere“ două biserici din localităţi diferite, într-o singură lună

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite