Căprioară, salvată din ghiarele unor câini maidanezi de un pompier

Căprioară, salvată din ghiarele unor câini maidanezi de un pompier

Pompierul Flaviu Tabără alături de căprioara pe care a salvat-o

Miercuri seara, o căprioară aflată în stare de şoc a fost salvată de un pompier. Animalul era la un pas de a fi sfâşiat de mai mulţi câini maidanezi care deja o încolţiseră. Pompierul a luat căprioara în braţe şi a adăpostit-o în grajdul gospodăriei sale. Cel mai probabil, animalul va fi eliberat, fiind sănătos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pompier de 32 de ani din cartierul năsăudean Liviu Rebreanu a salvat miercuri noaptea o căprioară, care era la un pas să fie sfâşiată de o haită de câini fără stăpân. 
 
Pompierul, care lucrează la Secţia de Pompieri Năsăud de mai bine de aproape un deceniu, a auzit câinii lătrând şi a ieşit afară. Văzând că haita de câini a înconjurat animalul sălbatic, a alungat câinii, a luat căprioara în braţe şi a dus-o în grajdul gospodăriei, unde a găzduit-o până joi. 
 
„Am găsit-o în drum, era hăituită de nişte câini. Am alungat câinii şi am luat-o în braţe şi am adus-o acasă. Dacă o lăsam în drum, ori o călca o maşină, ori o omorau câinii”, povesteşte Flaviu Tabără, pompierul care a găsit şi salvat animalul.
 
Animalul a intrat în stare de şoc şi nu a mai putut să se ţină pe picioare, motiv pentru care vânătorul Asociaţiei de Vânătoare Transilvania, care s-a prezentat miercuri seara la pompier alături de poliţie, l-a rugat pe salvator să o găzduiască până joi. 
 
„Am fost anunţaţi de poliţie, m-am deplasat cu poliţia la faţa locului, am văzut căprioara, era un localnic care a băgat-o în grajd. Era în stare de şoc, am rugat proprietarul să o ţină până dimineaţă, să vedem dacă se ridică de jos, să o putem elibera”, a declarat vânătorul.
 

 
Miercuri dimineaţa, un medic veterinar a evaluat animalul şi a ajuns la concluzia că acesta era sănătos. Acesta intrase într-o stare de şoc, motiv pentru care nu se mişca. Miercuri dimineaţa, căprioara şi-a revenit şi a început să se plimbe prin grajdul care s-a transformat pentru o noapte în culcuş. 
 
„Din punctul meu de vedere este sănătos, este foarte speriat. Cred că ar putea fi eliberat în pădure. Nu are fracturi. Este speriat şi din acest motiv nu este foarte agil. Este un animal tânăr, care s-a speriat de câini”, a explicat medicul veterinar Adrian Măjeri.
 
Cel mai probabil, animalul va fi eliberat într-o pădure din apropiere în cursul zilei de miercuri. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările