Şase tipuri de resurse minerale se mai exploatează în Bistriţa-Năsăud

Şase tipuri de resurse minerale se mai exploatează în Bistriţa-Năsăud

Judeţul Bistriţa-Năsăud era recunoscut pentru apele sale minerale, acum acestea se mai exploatează într-un singur loc FOTO: Adevărul

Pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud se mai exploatează doar şase tipuri de resurse minerale. Printre acestea se numără: andezitul, dacitul,  marmura sau apa minerală.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit ZF, doar 6 licenţe de exploatare a resurselor minerale au fost cerute şi acordate pentru Bistriţa-Năsăud. Resursele minerale care încă se mai exploatează în Bistriţa-Năsăud sunt: andezitul industrial şi de construcţii, apele minerale, dacit, dacit industrial şi de construcţie, marmură şi nisip şi pietriş.


În judeţe precum Cluj, numărul licenţelor de exploatare ajunge la 14, iar în Bihor trece de 20. La fel de bine stă situaţia şi în Hunedoara.


La polul opus, sunt judeţe unde numărul licenţelor de exploatare nu trece de 5. Este cazul judeţelor Botoşani, Galaţi, Brăila, Tulcea. Zonele care stau cel mai rău din acest punct de vedere sunt Moldova şi sudul ţării.


Miniereuri auro-argentifere se mai exploatează doar în trei judeţe: Hunedoara, Alba şi Bihor.
 

Vă mai recomandăm:

Redevenţa pe care statul român o va încasa pentru proiectul minier de la Roşia Montană a fost majorată cu 6%. La cât se ridică redevenţele în alte ţări

La Roşia Montană, exploatarea minereurilor aurifere va începe în toamna anului 2016

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările