O cabană de pe Valea Vaserului şi peste 60 de hectare de teren au ars în ultimele 24 de ore

O cabană de pe Valea Vaserului şi peste 60 de hectare de teren au ars în ultimele 24 de ore

O cabană de pe Valea Vaserului a fost distrusă de flăcări Foto: Arhivă

În ultimele 24 de ore, pompierii maramureşeni au luptat cu flacările produse de nu mai puţin de cinci incendii. Deşi au lansat un program de conştientizare asupra modului în care se poate utiliza focul în spaţii deschise, dar şi despre urmările unui incendiu nesupravegheat, aceştia au avut parte de o zi grea.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Curăţenia de primăvara atrage după sine şi creşterea numărului de incendii de vegetaţie uscată. În mai puţin de 24 de ore, pompierii maramureşeni au fost solicitaţi la cinci incendii de acest gen. În Baia Mare au ars 0,2 hectare de pământ, la Târgu Lăpuş 6 hectare, în Baia Sprie un hectare, în Câmpulung la Tisa 0.5 hectare de vegetaţie uscată, iar la Vărai, Valea Chioarului au ars 60 de hectare de litieră în pădure de pin şi foioase.
 
Din păcate, flăcările au cuprins şi o cabană de pe Valea Vaserului. Militarii au parcurs aproximativ 30 de kilometri cu drezina, drumul nefiind accesibil cu altceva. Focul se pare că a pornit de la o casă de vânătoare aflată în vecinătatea cabanei vechi Făina. Flăcările au distrus circa 220 de metri pătraţi din acoperişul de lemn al casei de vânătoare şi 40 de metri pătraţi dintr-o filigorie. Focul a mai distrus şi 120 de metri pătraţi din acoperişul de lemn al cabanei aflate în vecinătatea casei de vânătoare şi aparatură electrocasnică.

Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările