Supărat pe juriul din România, Mihai Trăistariu a anunţat că va concura pentru Republica Moldova la Eurovision 2017

Supărat pe juriul din România, Mihai Trăistariu a anunţat că va concura pentru Republica Moldova la Eurovision 2017

Mihai Trăistariu   FOTO: Angela Sabău

Supărat pe juriul care i-a criticat piesa şi interpretarea, Mihai Trăstariu face acuzaţii la adresa acestora şi spune că nu va mai participa niciodată pentru România la concurs. El a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul“ că anul viitor se înscrie în concurs pentru Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Trăistariu a anunţat că anul viitor participă la Eurovision în Republica Moldova. Acesta a desfinţat juriul care i-a critiat piesa şi spune că a fost părtinitor. Artistul crede că el a fost singurul criticat dintre cei şase concurenţi şi că membrii juriului au făcut-o intenţionat, pentru a-l discredita în faţa telespectatorilor şi a pierde vouri.

Întrebat dacă va mai concura la Eurovision, el a răspuns: „Pentru Republica Moldova. Eram chitit şi anul ăsta, dar s-a terminat regulamentul prea repede şi se făcuseră înscrierile. Regulamentul permite şi sunt vreo 10 ţări din Europa care permit să te înscrii la ei şi o să încerc într-o altă ţară, niciodată pentru România. Nu e răzunare, dar îmi vreau mie binele în primul rând şi vreau să am succes internaţional”, a spus acesta.

De asemenea, a comentat şi jurizarea de anul trecut, unde Luminiţa Anghel a luat un punctaj slab. ”Deci n-o să stau la nişte juraţi care Luminiţei Anghel de trei ori i-au dat în cap. Luminiţa Anghel a încercat şi ea de trei ori după ce a mai fost şi i-au dat note de zero. Adică şi-au băut joc. Eu n-am luat zero, Doamne ajută că nu s-a întâmplat. Nu poţi să dai Luminiţei note de zero, trebuie să n-ai obraz”, a mai spus 

Trăistariu: ”Juriul nu m-a favorizat”

”Juriul nu m-a favorizat. Nu ştiu de ce nu m-a favorizat. Pentru că sunt invidioşi. Cezar Ouatu n-ar vrea să merg eu la Eurovision. Poate ar vrea să mearg[ el. Zoli de la Sistem de ce ar vrea să-i întrec locul trei cu Luminiţa şi să vin eu cu un loc mai bun? Randi nu e pe felia mea, deşi el n-a vorbit urât, dar tot dădea cu sound-ul, că piesa nu-i modenă, dar nici a lui Ovidiu Anton nu-i o piesă modernă. E un rock de tip vechi, dar asta nu înseamnă că el nu-i bun şi piesa nu-i frumoasă. Dar e de tipar vechi, deci asta cu sound-ul nu se leagă”, a mai spus Mihai Trăistariu.

În ce-i priveşte pe ceilalţi doi juraţi, Mihai Trăistariu face doar aluzii. ”Cepraga şi Moculescu probabil au avut de susţinut pe alţii, pentru că, după cum s-a văzut, pe toţi ceilalţi cinci i-au lăudat exterm, iar mie mi-au dat la gioale, cum se zice pe româneşte”, a mai comentat el. De asemenea, i s-a părut că fiecare jurat a comentat la modul negativ prestaţia sa, cu scopul precis de a influenţa votu publicului. ”Eu zic că aseară am cântat impecabil şi a arătat totul super. Dar ei şi-au făcut treaba până la capăt, ca să influenţeze poporul, ca nu cumva să-mi dea mie votul. S-au speriat probabil că Trăistariu va avea mai multe voturi decât un copil necunoscut. Ce-au zis: băi, să nu voteze România tot Trăistariu. Şi-au făcut treaba”.

”Paradisio putea lua locul I în Suedia”

Întrebat despre cum vede piesa lui în comparaţie cu celelalte cinci rămase în finală, Trăstariu a spus fără să stea pe gânduri că o vedea câştigătoare la Stocholm. ”Eu credeam că Paradisio poate lua locul I în Suedia. Era opinia mea personală. Aşa am mers şi am mizat pe chestia asta încontinuu. Regret că românii s-au lăsat influenţaţi de juriu şi uite aşa n-a mai avut curaj să voteze”, ne-a mai declarat el.

”Eu spun că piesele din finală au fost foarte frumoase. Ascultându-le săptămâna asta întreagă, mi se păreau din ce în ce mai faine. N-am nimic cu colegii, a fost totul la superlativ, dar eu am cu juriul ăsta care a fost chitit şi, cred că, vorbit dinainte <să nu cumva să meargă Trăistariu, hai să facem cumva să vorbm la fel de ru despre el şi să-i lăudăm pe ceilalţi, ca să voteze lumea altceva>. Asta e părerea mea”.

Nici Jo, cea care i-a întâmpinat pe concurenţi în camera verde, n-a scăpat de criticile artistului. Acesta a arătat că şi ea a influenţat negativ publicul prin cometariile făcute. ”Păi tu eşti prezentatoare? <Nu esti cam bătrân? De ce nu-i laşi pe ăştia tineri>. Păi, da pe mine mă dezavantajează să spui asta în direct. Comentarile juriului au fost dure complet, dar numai la mine. Iar prezentatoarea n-are voie să zică aşa ceva. Nu-i ok”, a mai declarat el.

 

Mai puteţi citi:

Recitaluri inedite şi show cu mulţi artişti locali, la Finala Eurovision 2016

Detalii de culise din semifinala Eurovision de la Baia Mare: jurizarea „la vedere“ i-a stresat pe concurenţi. Trăistariu: „A fost cea mai mare emoţie“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările