Agentul care a împuşcat-o accidental pe fetiţa de 7 ani lucrează la Poliţia Rutieră Bucureşti. Cum a ajuns în Maramureş

Agentul care a împuşcat-o accidental pe fetiţa de 7 ani lucrează la Poliţia Rutieră Bucureşti. Cum a ajuns în Maramureş

Poliţiştii care au participat la acţiune. FOTO: vasiledale.ro

Acţiunea desfăşurată de către poliţişti în cursul zilei de joi, 20 iunie, la Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş, a avut loc în baza unei informaţii pentru combaterea infracţiunilor pe linie rutieră şi de contrabandă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţistul care a deschis focul asupra maşinii care nu a oprit la filtru, rănind-o accidental pe fetiţa care era pasageră, face parte din Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti. Alături de acesta, alţi 15 poliţişti din Capitală participau la acţiune.
 
Echipajele de poliţie aflate în Poienile de Sub Munte opreau majoritatea maşinilor care circulau în zonă. La fel s-a întâmplat şi cu maşina de teren condusă de Dumitru Rosuş.

Speriat că nu are numere de înmatriculare, acesta a demarat în trombă, dezinteresat de faptul că se afla în maşină cu trei minori, două surori în vârstă de 5 şi 7 ani, şi unchiul acestora de 16 ani.
 
Potrivit anchetei, pe perioada urmăririi, poliţiştul de la Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti a tras şapte focuri de armă asupra roţilor maşinii, doar că un glonţ a ricoşat prin caroserie şi a rănit-o pe fetiţă în laba piciorului drept.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş nu a deschis o anchetă privind modul în care s-a desfăşurat acţiunea de la Poienile de Sub Munte, poliţistul urmând a fi cercetat de către superiorii săi de la Bucureşti. Aceştia vor trebui să stabilească dacă omul legii a respectat procedura privind folosirea armamentului din dotare.

Poliţiştii din Bucureşti acţionează în Maramureş de la începutul săptămânii, într-o acţiune de amploare pentru combaterea traficului de ţigări la graniţa cu Ucraina. Acţiunea Poliţiei Române mizează pe agenţi din afară judeţului pentru a evita eventualele colaborări între poliţiştii şi contrabandiştii locali.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: