Băcăuanii, vizitatori la carmangeriile din oraş

Băcăuanii, vizitatori la carmangeriile din oraş

Măcelarii caută să ademenească clienţii cu reduceri substanţiale

Vânzările la carnea de porc au scăzut cu 40% faţă de 2008. Măcelarii spun că nici reducerile de preţ nu-i mai conving pe clienţi să se apropie de rafturile lor. Recesiunea economică le-a dat măcelarilor din pieţele băcăuane socotelile peste cap în prag de Crăciun.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Cred că avem vânzări mai mici cu aproape 40%  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai grav este că, în alţi ani, în această perioadă lumea începea să-şi facă aprovizionarea pentru Sărbători, iar acum clienţii se lasă aşteptaţi“, ne-a spus Mihai Telecău, un măcelar din Piaţa Centrală.

Constrânşi de cererea mică, comercianţii încearcă cu disperare să atragă clienţi. Au renunţat la obiceiul de a creşte preţurile în preajma Sărbătorilor şi la unele produse au făcut chiar reduceri. Totuşi, niciuna din aceste măsuri nu le aduce profitul scontat.

Reduceri fără efect

„Anul trecut vindeam cotletul de porc fără os cu 22 de lei kilogramul. Acum îl avem la raft cu 19 lei kilogramul şi tot nu avem clienţi. Este clar că lumea nu mai are bani de cheltuit, nici măcar de Sărbători“, a declarat Ionela Burghelea, administratorul unei carmangerii.

Chiar dacă majoritatea băcăuanilor spun că nu au renunţat la consumul de carne, recunosc că lipsa banilor i-a făcut totuşi să se gândească de două ori înainte de a cumpăra.

„Eu am un salariu de 1.300 de lei. Dacă dau 200 de lei pe carne, atunci cu ce mai achit facturile? Cumpăr carne, dar mai ieftină. Prefer să-mi iau un pui sau carne cu os. Fac şi o ciorbă şi îmi mai rămâne şi de o friptură“, a spus Gheorghe Tomozei, de profesie electrician.

Ceva mai fericiţi par a fi comercianţii de peşte. Aceştia au profitat din plin de perioadele cu dezlegare din postul Crăciunului şi încă mai speră să facă vânzări, cel puţin până la Sărbători. „Un kilogram de Novac costă 7 lei. Este la jumătate din preţul unui kilogram de carne de porc cu os. Nu mă aştept ca de Crăciun lumea să mănânce peşte, însă prefer să-mi scadă vânzările cât ţin Sărbătorile decât să mă confrunt cu o recesiune de câteva luni“, a declarat Florin Nistorescu, angajatul unei pescării din centrul oraşului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările