Şpaga dată de un fost deputat ca să scape un prieten de partid de dosarul penal pentru că a condus băut

Şpaga dată de un fost deputat ca să scape un prieten de
partid de dosarul penal pentru că a condus băut

Lucian Ciubotaru FOTO  zdbc.ro

Fostul deputat liberal Lucian Ciubotaru şi medicul legist Marcel Bădără se înţeleseseră să falsifice un buletin de analiză toxicologică ca să scape un cunoscut al fostului parlamentar de inculparea într-un dosar penal, potrivit procurorilor anticorupţie. Cei doi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru corupţie.

Fostul deputat liberal Lucian Ciubotaru şi medicul legist Marcel Bădără au fost condamnaţi, joi, 26 august, de Curtea de Apel Braşov, la 3 ani, respectiv 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă şi complicitate la aceeaşi infracţiune. Sentinţa este definitivă.

Instanţa de apel a majorat pedepsele celor după ce a rejudecat procesul. „Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Marcel Bădără de la 1 an şi 4 luni închisoare la 2 ani închisoare. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Lucian-Manuel Ciubotaru de la 2 ani închisoare la 3 ani închisoare”, au stabilit magistraţii.

De asemenea, Lucian Ciubotaru şi Marcel Bădără au obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

1.000 de euro pentru falsificarea buletinului de analiză

Conform procurorilor, pe 15 februarie 2016, Lucian Ciubotaru, pe atunci deputat PNL de Bacău, a luat legătura cu medicul legist Marcel Bădără, la rugămintea unui prieten de partid, şi i-a solicitat acestuia să intervină pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei o valoare sub 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Buletinul de analiză respectiv îl privea pe un prieten de partid al lui Ciubotaru, care, pe 12 februarie 2016, a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri şi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Au negat acuzaţiile

Potrivit DNA, pentru a fi emis buletinul de analiză fals, medicul legist Marcel Bădără a cerut 1.000 de euro, susţinând că banii urmau să ajungă la doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău. A primit în aceeaşi zi, prin intermediul lui Ciubotaru, suma de 4.500 de lei.

Ciubotaru şi Bădără au negat permanent acuzaţiile. Dosarul s-a judecat iniţial la Tribunalul Bacău, dar fostul deputat şi medicul legist au reuşit ulterior să strămute procesul la Curtea de Apel Braşov, unde a fost rejudecat.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Şofer dus cu Poliţia la bancomat să scoată banii de şpagă. Detalii halucinante într-un dosar al DNA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările