Românul care creşte găinile cu „ouă de aur“. Cum arată păsărea de curte care ajunge să valoreze peste 400 de lei

Românul care creşte găinile cu „ouă de aur“. Cum arată păsărea de curte care ajunge să valoreze peste 400 de lei

Gabi Stoian creşte găini uriaşe

Un bărbat din localitatea arădeană Vinga s-a apucat să crească găini uriaşe după ce s-a îmbolnăvit de cancer la colon şi nu a mai putut lucra în construcţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

A avut şi 300 de păsări în curte, dar între timp, Gabriel Stoian, a mai vândut din ele, deoarece a avut nevoie de bani pentru tratament.

Arădeanul are acum zeci de păsări de rasă. Găinile sunt foarte valoroase, preţul unui ou este de 10 lei bucata, un pui se vinde la preţul de 25 lei bucata, iar o pasăre matură costă între 150 si 400 lei bucata.

„De câţiva ani creştem păsări pentru aspect comercial. Stând la curte m-am gândit să fie ceva mai frumos decât nişte găini simple, de aceea am ales aceste specii. În urmă cu trei ani mi-a apărut o durere de abdomen, iar dupa vreo trei luni de tratament m-am dus la spital căci nu mai puteam de durere. Atunci am ajuns direct pe masa de operaţii. Aveam cancer la colon. După ce am ajuns acasa am decis să mă ocup de creşterea păsărilor de rasă, căci de altfel nu îmi găseam locul învârtind-mă  prin curte fără nici un rost neputând să fac nimic. Am reuşit să achiziţionez câteva exemplare şi aşa cu  greu am reuşit să am o ocupaţie prin care nici să nu depun un efort fizic deosebit. Cu tratamentele la păsări este mai greu căci sunt destul de scumpe, dar trebuie date în special la pui”, spune Gabriel Stoian.

În momentul de faţă, familia Stoian deţine două rase de găini (Brahma herminat deschis şi Brahma Columbia).

„Acum deţin doar două rase, căci anul trecut am fost nevoit să vând foarte multe păsări, deoarece am avut nevoie de ceva tratament pentru mine. În timp voi reface înapoi familiile de păsări”.

În creşterea păsărilor de curte, bărbatul este ajutat de soţie şi copil.   

„Fiul meu îmi împărtăşeşte pasiunea. Îi place foarte mult să le studieze comportamentul şi să citească despre astfel de păsări. Şi soţia ne ajută foarte mult”, spune Gabriel.

Mai mult de atât, arădeanul care a devenit specialist în creşterea păsărilor de curte poate da sfaturi pe pagina de Facehook. În momentul de faţă acesta are pui de vânzare. 
 

Vă mai recomandăm:

Idei de afaceri în agricultură. Două tipuri de ferme de găini

Fonduri europene pentru o fermă de găini. Ce profituri se pot obţine dintr-o astfel de afacere

Gabi creşte găini comerciale 

Imagini din aceeasi galerie
  • Gabi creşte găini comerciale 
  • În curtea arădeanului sunt şi alte specii de păsări de curte 
  • Gabi alături de una dintre păsări
  • Dorina Stoian îşi ajută soţul în gospodărie 
  • Daniel cu un exemplar
  • Daniel cu un exemplar
  • Kokynchina uriaş
  • Brahma Columbia 
  • Brahma herminat deschis
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările