Milioane de „suflete neîmplinite”, pe Mureş VIDEO

Milioane de „suflete neîmplinite”, pe Mureş
VIDEO

Fluturii trăiesc doar câteva ore

Pe Râul Mureş se poate asista în aceste zile la un spectacol deosebit oferit de natură. Este vorba despre spectacolul oferit de milioanele de efemeride, numite şi ”suflete neîmplinite” sau fluturii de rusalii, care trăiesc doar câteva ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Insectele trec de la stadiul de larvă, în care au trăit până la trei ani în nămolul apei, la stadiul de fluturi care mai trăiesc doar câteva ore, atât cât se împerechează şi depun ouă.

Tocmai de aici le vine şi numele de efemeride, pentru că aceste insecte au viaţă scurtă în stadiul de adult.

O legendă spune că efemeridele sunt spirite neîmplinite ale unor băieţi şi fete care au murit înainte de a-şi împlini menirea de soţ şi soţie, dar li s-a îngăduit ca o zi pe an să coboare pe pământ, în chip de fiinţă înaripată, pentru a cunoaşte iubirea. „În fiecare an venim la Mureş să le privim. A devenit pentru noi o tradiţie”, spune Marius.

Video: Adrian Borz

Efemeridele sunt numite şi rusalii pentru că apar, în general, în preajma sărbătorii religioase cu acelaşi nume.

 

Vă mai recomandăm: Cei mai mari gândaci din lume, dar şi cei mai frumoşi fluturi vii pot fi văzuţi la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi

Numele Râului Mureş vine de la copilul unui împărat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările