FOTO Centura Alexandriei, cel mai temut drum din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua de centură a Alexandriei a devenit cel mai de temut drum din sudul ţării. În primele şase luni de la inaugurare, aici s-au petrecut 19 accidente rutiere cu 30 de victime, dintre care trei morţi. Lunar, cel puţin un accident se înregistrează pe centură. Toate accidentele s-au petrecut în două intersecţii unde, după cum admit şi poliţiştii, ar fi trebuit amenajate sensuri giratorii.

Lucrarea realizată de Shapir a presupus construcţia a 13,276 km de drum, construirea unui pod peste râul Vedea şi a 21 de podeţe. De-alungul traseului au fost construite şi parcări de câte 4000 de mp.   Imediat după ce maşinile au intrat pe drumul european care ocoleşte Alexandria, după inaugurarea din 2013, au  apărut la iveală punctele critice ale şoselei: cele două intersecţii cu drumurile judeţene de la Mavrodin (DJ 703) şi Lăceni (DJ 504). Constructorul a prevăzut în cele două puncte în care maşinile de pe drumurile judeţene ies în şoseaua de centură doar indicatoare cu Cedează Trecerea.

Semnalizarea a fost contestată încă de la bun început de poliţiştii rutieri care au realizat că vor apărea probleme.

” Noi am cerut de la început schimbarea intersecţiilor cu  sensuri giratorii, dar ni s-a  spus că nu se poate face schimbarea caietului de sarcini , atunci când un drum este făcut din fonduri europene. De la început am spus că vor fi probleme, fiindcă toţi cetăţenii care ies de pe drumurile judeţene de la Lăceni şi Mavrodin  sunt oameni care aveau înainte prioritate. Intersectându-se cu un drum european, acum nu mai au prioritat”, a spus şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman , Valentin Dumitraşcu.   

Accidentele se ţin lanţ

 În cele două intersecţii au avut loc numai în primele şase luni de la darea în folosinţă a şoselei  19 accidente. 12 accidente  au fost catalogate drept extrem de grave soldându-se  cu victime, dintre care  trei morţi şi  opt grav răniţi. Alte 19 persoane au suferit vătămări corporale uşoare în urma ciocnirilor din cele două intersecţii. 26 de maşini au fost distruse. Toate accidentele au avut ca motiv neacordarea de prioritate în cele două intersecţii dintre drumul european şi cele judeţene, unde singurele indicatoare sunt  Cedează trecerea.  

Lunar, în cel puţin una din cele două intersecţii se produce un accident, motivul fiind de fiecare dată neacordarea de prioritate.  Insectoratul de Poliţie Teleorman a trimis până acum trei adrese către CNADNR. Poliţiştii au mai cerut proprietarului drumului amenajarea în cele două intersecţii a câte două dispozitive metalice sau betonate de calmare a traficului, pe toată lăţimea părţii carosabile, la o distanţă de aproximativ 20-40 m, faţă de acestea. S-a cerut înlocuirea indicatoarelor de Cedează Trecerea, cu STOP. S-a încercat şi varianta patrulării zonei şi reducerea vitezei la 50km/h . Accidentele continuă să se producă lunar.

Carnagiu cu trei morţi şi cinci răniţi

Un adevărat carnagiu s-a petrecut anul trecut pe şoseaua de centură a Alexandriei. O autoutilitară cu şapte locuri din Bulgaria  a intrat într-un autoturism marca Peugeot cu numere de Bulgaria. Impactul s-a produs la intersecţia şoselei de centură cu DJ 504, drumul care duce la Lăceni. Autoturismul Peugeot care circula în direcţia Alexandria-Lăceni nu a acordat prioritate autoutilitarei care venea dinspre Roşiorii de Vede. Autoutilitară din Bulgaria a intrat direct în autoturismul Peugeot în care se aflau şoferul şi trei pasageri. Impactul a fost nimicitor. Trei pasageri din autoturism, doi bărbaţi şi o femeie, au decedat şi cinci persoane  au fost rănite.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite