Preşedintele AUR, George Simion, sancţionat doar cu avertisment după mitingul electoral de la Alba Iulia, din 1 Decembrie

Preşedintele AUR, George Simion, sancţionat doar cu avertisment după mitingul electoral de la Alba Iulia, din 1 Decembrie

George Simion a adus la Alba Iulia câteva sute de oameni

Organizatorul marşului electoral ce a avut loc la Alba Iulia, de 1 Decembrie, preşedintele AUR, George Simion, a fost sancţionat contravenţional, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestora, un număr de 55 de persoane participante la manifestaţie au fost legitimate pentru că nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecţie. George Simion a fost sancţionat cu două avertismente scrise.
 
În urma evenimentelor desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, reprezentanţii Jandarmeriei Alba au făcut următoarele precizări:
 
„Numitul George Simion a fost sancţionat contravenţional pentru organizarea celor două evenimente din municipiul Alba Iulia şi municipiul Blaj. Au fost legitimate un număr de 55 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecţie, din care 13 au prezentat documente justificative pentru nepurtarea măştii de protecţie, iar pentru 3 persoane s-au aplicat masuri legale.
 
Având în vedere că făcea parte din programul stabilit de organizator, sancţiunea a fost aplicată organizatorului conform celor precizate mai sus.
 
Pe timpul adunării publice s-a avut în atenţie permanentă verificarea de către efectivele de jandarmi a măsurilor de protecţie împotriva infestării cu noul coronavirus, astfel încât chiar dacă la începutul adunării publice mai multe persoane nu respectau aceste măsuri, în urma intervenţiei echipelor de dialog acestea s-au conformat, nemaifiind necesară aplicarea măsurilor de sancţionare.
 
Facem precizarea că, constatarea unei contravenţii şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale se face în strictă concordanţă cu prevederile ordonanţei numărul 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, respectiv ţinându-se seama de împrejurările în care a fost săvârşită fapfta, de modul şi mijloacele de savârşire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum şi de circumstanţele personale ale contravenientului”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Alba. 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările