Prefectul de Alba, schimbat din funcţie. Cornel Murg se pensionează la sfârşitul lunii iunie

Prefectul de Alba, schimbat din funcţie. Cornel Murg se pensionează la sfârşitul lunii iunie

Cornel Murg a condus timp de cinci luni Prefectura Alba

Prefectul de Alba, Cornel Murg, va fi schimbat din funcţie. Guvernul aprobă în şedinţa de joi, 16 iunie, o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect de către acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Decizia a fost luată în şedinţa de guvern de astăzi, având în vedere că domnul Murg Cornel fusese numit temporar, prin detaşare, în funcţia publică de prefect al judeţului Alba, pe durata mandatului primarului oraşului Cugir, care încetează în data de 19 iunie 2016. De asemenea, s-a ţinut cont de faptul că, începând cu 27 iunie a.c., Cornel Murg îndeplineşte cumulativ condiţiile privind vârsta standard şi stagiul  de cotizare pentru pensionare, conform prevederilor Legii nr. 262/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Cornel Murg va împlini 65 de ani în 27 iunie şi, potrivit legii, ar trebui să se pensioneze. Murg nu mai poate reveni în funcţia de subprefect, pe care a ocupat-o până în luna ianuarie, când a fost avansat la conducerea Instituţiei Prefectului în condiţiile demiterii fostului prefect Gheorghe Feneşer. Postul de subprefect a fost ocupat, între timp, de Maria Mihaela Albu, de 41 de ani, care exercită această funcţie din 13 aprilie 2016. Pe ordinea de zi a Guvernului nu există un proiect de hotărâre privind numirea unui nou prefect, ceea ce înseamnă că instituţia va fi condusă în perioada următoare de subprefectul Maria Albu.
 
Cornel Murg a fost, până în 2012, preşedintele PSD Cugir, una dintre organizaţiile considerate performante în PSD Alba. Din CV-ul publicat pe site-ul Prefecturii Alba rezultă că este un foarte bun vorbitor de limba rusă, atât la ”înţelegere”, cât şi la ”vorbire” şi ”scriere”.  În CV mai sunt enumerate câteva cursuri de specializare la care a participat, precum şi funcţiile pe care le-a avut până în prezent: angajat la Uzina Mecanică Cugir, preşedinte la Societatea Cooperatistă Meşteşugărească ”Şurianu”, viceprimar în Cugir în perioada 2000 – 2004 şi subprefect al judeţului în 2009, din martie şi până în octombrie, precum şi din mai 2012.    
 
Cornel Murg are, împreună cu familia, aproape 9 hectare de teren agricol, 1.391 de metri pătraţi de teren intravilan în Cugir având ca titular una dintre cele două firme la care este asociat soţia acestuia (Popa Corina) – Euro Computer SRL, 5.000 metri pătraţi de teren intravilan în satul Peţelca şi 4.000 de metri pătraţi din ”alte catorii de terenuri” în acelaşi sat. Majoritatea terenurilor sunt moşteniri ale soţiei. Prefectul de Alba mai este proprietarului unui apartament în Cugir, în timp ce cinci spaţii comerciale trecute în declaraţia de avere au ca titulari firmele Sano Pharm SRL şi Euro Computer SRL. În declaraţia de avere mai apar 2 maşini (marca VW şi Opel), precum şi aproape 200.000 de lei deţinuţi în conturi.
 
Murg a avut venituri de 71.801 lei la Prefectură şi aproape 6.000 de lei de la Consiliul Judeţean (ATOP şi comisia de denumiri). Potrivit declaraţiei de interese, Cornel Murg este acţionar la Cooperativa Meşteşugărescă Şurianu şi mai deţine pachete mici de acţiuni la societăţi de investiţii financiare. Înainte de a fi numit la conducerea instituţiei, se vehicula numele omului de afaceri Dan Aurel Pricăjan (50 de ani) ca posibil prefect de Alba.
 
Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: