Noul prefect de Alba vorbeşte ”foarte bine” limba rusă. Ce calităţi mai are şeful Prefecturii Alba
0Cornel Murg, noul prefect de Alba numit temporar în funcţie de Guvern joi, 18 februarie, este un foarte bun vorbitor de limba rusă. Cel puţin aşa rezultă din CV-ul publicat pe site-ul Prefecturii Alba instituţie unde a ocupat în ultimii patru ani postul de subprefect.
Cornel Murg are 64 de ani şi până în 2012 a fost preşedintele PSD Cugir, una dintre organizaţiile considerate performante în PSD Alba. Avansarea acestuia în fotoliul de prefect este o veritabilă surpriză, chiar şi pentru mulţi dintre foştii săi colegi de partid. Mai mult, în iunie 2016 Cornel Murg împlineşte 65 de ani şi, potrivit legii, ar trebui să se pensioneze. Din CV-ul publicat pe site-ul Prefecturii Alba rezultă că prefectul Cornel Murg este un foarte bun vorbitor de limba rusă, atât la ”înţelegere”, cât şi la ”vorbire” şi ”scriere”.
Acesta susţine şi faptul că se descurcă ”satisfăcător” în limba engleză. În CV-ul foarte sumar mai sunt enumerate câteva cursuri de specializare la care a participat, precum şi funcţiile pe care le-a avut până în prezent: angajat la Uzina Mecanică Cugir, preşedinte la Societatea Cooperatistă Meşteşugărească ”Şurianu”, viceprimar în Cugir în perioada 2000 – 2004 şi subprefect al judeţului în 2009, din martie şi până în octombrie, precum şi din mai 2012.
Cornel Murg are, împreună cu familia, o avere deloc e neglijat: aproape 9 hectare de teren agricol, 1.391 de metri pătraţi de teren intravilan în Gugir având ca titular una dintre cele două firme la care este asociat soţia acestuia (Popa Corina) – Euro Computer SRL, 5.000 metri pătraţi de teren intravilan în satul Peţelca şi 4.000 de metri pătraţi din ”alte catorii de terenuri” în acelaşi sat. Majoritatea terenurilor sunt moşteniri ale soţiei. Prefectul de Alba mai este proprietarului unui apartament în Cugir, în timp ce cinci spaţii comerciale trecute în declaraţia de avere au ca titulari firmele Sano Pharm SRL şi Euro Computer SRL.
În declaraţia de avere mai apar 2 maşini, precum şi aproape 200.000 de lei deţinuţi în conturi. Cornel Murg a avut venituri de 71.801 lei la Prefectură şi aproape 6.000 de lei de la Consiliul Judeţean (ATOP şi comisia de denumiri). Potrivit declaraţiei de interese, Cornel Murg este acţionar la Cooperativa Meşteşugărescă Şurianu şi mai deţine pachete mici de acţiuni la societăţi de investiţii financiare.
Numirea lui Cornel Murg în funcţia de prefect nu este pe placul liberalilor din Alba, mai ales a aripii vechiului PNL. Au existat discuţii cu privire la numirea pe post a unui om de afaceri apropiat lor: Dan Pricăjan, fost subprefect de Hunedoara pe vremea Guvernului Tăriceanu. ”Sunt schimbaţi practic pesediştii lui Ponta cu cei ai lui Dragnea, aşa cum se întâmplă şi la nivel central. Această schimbare este o răfuiala de conturi în interiorul PSD. Cel mai bun exemplu în acest sens este la Alba, unde a fost promovat din subprefect în prefect, care era ALDE, dl. Murg, şeful pesedistilor din Cugir! «Apoliticul» Murg este exponentul aripii dure a PSD, omul care trage sforile şi pune presiune politică pe tot ce înseamnă angajări la fabrica din Cugir şi nu numai. Deşi este înalt funcţionar public, dl. Murg este prezent la multe din reuniunile de partid ale PSD şi omul care face presiuni asupra primarilor din alte partide”, afirmă secretarul general adjunct al PNL, Florin Roman, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Vechii liberali l-au mai acuzat de ”presiuni politice” pe Cornel Murg şi în trecut, dar acesta a respins acuzaţiile.