FOTO Petrecere grotescă cu fanfară, în stradă, în jurul a doi urşi omorâţi la vânătoare

FOTO Petrecere grotescă cu fanfară, în stradă, în jurul a doi urşi omorâţi la vânătoare

Petrecere cu fanfară în ”cinstea” uciderii a doi pui de urs

O petrecere în stradă, cu fanfară, în jurul a doi urşi ucişi la vânătoare a avut loc în aprilie 2012 în parcarea unui complexul turistic din Alba. Imaginile publicate pe internet, cu cadavrele celor doi urşi în parcarea complexului de pe DN7, sunt dezgustătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cadavrele sfârtecate ale animalelor, care din fotografii par a fi doi pui de urs, au fost aruncate din maşină în parcarea complexului turistic de lângă DN7, pe teritoriul comunei Vinţu de Jos. Pentru ca imaginea să fie şi mai grotescă, a fost chemată şi Fanfara din Petreşti pentru a sărbători cum se cuvine uciderea animalelor sălbatice. 
 
”Călătoream şi oprisem, ca de obicei, pentru o cafea. Am văzut şi auzit fanfara, ne-am gândit că o fi vreo festivitate locală. Când noi am ajuns, ursuleţii erau deja expuşi pe jos. Era lume multă, se făceau fotografii iar vânătorul cuvânta. Îmi amintesc că vânătorul a cerut fanfarei să cânte imnul SUA şi le-a promis 200 de milioane de lei. Nu am ştiut la acel moment că e chiar patronul cârciumii. Când am reuşit să înţeleg că petrecerea este strict o sărbătoare pentru uciderea ursuleţilor, am făcut fotografiile. De atunci, nu am mai oprit niciodată, e tot ce am putut face ca să îl… pedepsim”, a spus Gabriela F., persoana care a realizat fotografiile.

 
Pozele sunt din 22 aprilie 2012. Potrivit legii, perioada în care pot fi organizate vânători legale la urs este cuprinsă între 15 septembrie – 31 octombrie şi 15 martie – 15 mai.
 
Pe site-ul complexului turistic se susţine că se poate vizita aici chiar şi o grădină zoologică. În urmă au aproape 10 ani, aici era ”cazată” şi o ursoaică. În aprilie 2007, în urma unei campaniei naţionale ”Salvaţi urşii de restaurant”, ursoaica Maria a fost transferată şi eliberată în rezervaţia de la Zărneşti. Din păcate, la ”grădina zoologică”  a rămas atunci, în continuare, un mascul urs care nu a putut fi eliberat de iniţiatorii campaniei.
 
 
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: