Petiţie pentru trecerea unui drum turistic de la Romsilva în administrarea comunei Şugag. Legătura cu Klaus Iohannis

Petiţie pentru trecerea unui drum turistic de la Romsilva în administrarea comunei Şugag. Legătura cu Klaus Iohannis

Drumul reprezintă de multe ori un veritabil coşmar pentru şoferi

Asociaţia Turistică Munţii Şureanu a lansat o petiţie online pentru trecerea drumului de acces care leagă DN67C (Transalpina) de Domeniul Schiabil Şureanu, din administrarea Romsilva, în administrarea comunei Şugag.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul pentru care asociaţia doreşte preluarea drumului de către primărie este modernizarea lui, lucru care s-ar putea face dacă primăria va accesa fonduri europene.
 
Drumul este în prezent la stadiul de pământ, fiind un veritabil coşmar pentru turiştii care încearcă să ajungă la domeniul schiabil din masivul Şureanu. 

În anii trecuţi, preşedintele Klasu Iohannis a schiat aici de mai multe ori. La un moment dat, acesta a solicitat primarului comunei Şugag informaţii cu privire la situaţia drumului.
 
Primarul din Şugag, Constantin Jinar susţine, potrivit alba24.ro, că intenţia administraţiei locale este de a asfalta drumul care va ajuta la dezvoltarea puternică a zonei, una dintre cele mai frumoase din ţară. Acesta spune că primăria încearcă de 3 ani preluarea drumului, deocamdată fără succes, în ciuda unei legi care ar permite Romsilva să îl transfere fără probleme administraţiei locale.
 
Peisaj de iarnă spectaculos din zona masivului Şureanu
 
Porţiunea de drum care leagă barajul de la Oaşa de Poarta Raiului are 16,3 kilometri şi urcă până la cota 1650 de metri. Jinar afirmă că din momentul în care va prelua drumul, se va ocupa de întreţinerea lui pentru a-l menţine practicabil şi între timp va căuta o soluţie de finanţare din fonduri europene.
   
Petiţia este adresată preşedintelui Klaus Iohannis (el însuşi un obişnuit al zonei, unde a schiat adesea anii trecuţi), Guvernului şi Romsilva şi a adunat în doar câteva zile peste 1.200 de semnături.
 
În prezent drumul aparţine Romsilva, care l-a preluat de la Consiliul Judeţean Alba. Instituţia nu îl putea reface din cauza că deţinea o porţiune mică din lăţimea drumului, iar Romsilva deţinea marginile, pe care nu a dorit să le cedeze judeţului. Între timp, pe acest drum au fost făcute lucrări de nivelare şi lărgire, dar insuficiente pentru a asigura circulaţia în bune condiţii în pe orice vreme.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările