FOTO Mii de credincioşi au primit lumină la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

FOTO Mii de credincioşi au primit lumină la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Mii de oameni au participat la slujba de la Catedrala Încoronării. Foto: Lucian Craiu

Mii de oameni au participat la slujbele de Înviere oficiate în bisericile ortodoxe din Alba Iulia. Punctul culminat al manifestărilor religioase l-a reprezentat slujba de la Catedrala Încoronării.

Ştiri pe aceeaşi temă

La miezul nopţii, Înaltpreasfinţitul Irineu a spus: ”Veniţi de luaţi Lumină!” sutelor de credincioşi prezenţi la Slujba de Înviere, oficiată pe esplanada din faţa Catedralei Reîntregirii Neamului, din Alba Iulia.
 
După ora 23.00, străzile din oraş au început să fie călcate de mulţimi de oameni, grăbiţi să ajungă la lăcaşurile de cult alese, pentru a fi prezenţi încă de la început la cea mai importantă slujbă religioasă de peste an. La cele mai multe biserici, aceasta a început înainte de miezul nopţii, cu ritualul sfărâmării porţilor iadului de către Iisus Hristos şi readucerea celor captivi la viaţa adevărată.
 
Platoul de pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina şi curtea Catedralei Reîntregirii au fost acoperite, ca în fiecare an, de câteva mii de oameni, care au ascultat slujba de Înviere, oficiată de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care, după miezul nopţii, i-a chemat pe credincioşi să îşi aprindă candelele din Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim: „Veniţi de luaţi lumină!”.
 
Credincioşii care au asistat la Slujba de Înviere a Domnului nostru, Iisus Hristos au primit lumina în suflete, iar la finalul slujbei au dus Lumina Sfântă şi în casele lor. Odată ajunşi acasă, aceştia pot degusta şi bucatele tradiţionale de Paşte, după ce vor lua ”paştile”. Pentru cei mai mulţi dintre creştini Lumina Sfântă din Noaptea Învierii reprezintă viaţă, dar şi putere spirituală.
 
 

 

Foto: Lucian Craiu, www.craiu.ro

Imagini din aceeasi galerie
  • Foto: Lucian Craiu, www.craiu.ro
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările