Fostul primar din Roşia Montană condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Virgil Nariţa pierde mandatul de consilier local şi nu mai poate candida timp de doi ani şi şase luni. Ex-primarul a fost judecat pentru că a bătut-o în sediul primăriei pe consiliera juridică Sorina Furdui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul primar din comuna Roşia Montană, Virgil Nariţa, în prezent consilier local, a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare pentru purtare abuzivă. Executarea pedepsei a fost suspendată pe o perioadă de încercare de doi ani şi şase luni.

A bătut-o pe consiliera juridică din primărie

Sentinţa definitivă a fost pronunţată recent de Curtea de Apel Oradea care a menţinut prima decizie pronunţată în dosar de Judecătoria Cîmpeni în ianuarie 2009. Nariţa a fost judecat penal în urma unei plângeri formulate de consilierul juridic al Primăriei Roşia Montană, Sorina Furdui.

Acesta a depus o plângere la Poliţie în care a reclamat că a fost bătută de către Virgil Nariţa, primar al comunei în perioada 2004 – 2008, chiar în sediul primăriei. Femeia a spus că primarul i-a adresat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, după care a izbit-o de tocul uşii secretariatului instituţiei. Fostul primar mai trebuie să îi plătească femeii suma de 1.000 de lei cu titlu de daune materiale şi suma de 2.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Consiliul convocat pentru demiterea consilierului Nariţa

Odată cu condamnarea penală, ex-primarul s-a ales şi cu interzicerea unor drepturi, respectiv cel de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Prin urmare, Virgil Nariţa va pierde mandatul de consilier local pe care îl deţine acum la Roşia Montană. Decizia instanţei este o premieră pentru administraţia din Alba. Nariţa este primul ales care îşi pierde mandatul în urma unei condamnări penale definitive.

„Am primit adresa din partea Curţii de Apel Oradea. Am convocat şedinţa consiliului local pentru data de 26 aprilie 2009 când se va lua act de decizia instanţei. Am solicitat organizaţiei PSD să desemneze persoana care îi va lua locul în consiliul local“, a spus primarul comunei, Eugen Furdui. 

„Voi cere redeschiderea dosarului“

Virgil Nariţa a declarat că nu comentează decizia instanţei pe motiv că nu a primit încă sentinţa integral. „Am primit doar o adeverinţă în care zice că am fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare. Am vorbit cu avocatul meu şi vom cere redeschiderea dosarului pentru că niciunul din martori nu a confirmat acuzaţia care mi s-a adus“, a afirmat acesta.

Nariţa nu mai are în acest dosar căi ordinare de atac. Mai poate doar să formuleze o cerere de revizuire a sentinţei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, solicitare care are puţine şanse de reuşită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările