Dosarul adeverinţelor false de vaccinare. Tânăra medic a fost instigată de şeful ei, director de clinică în Cluj. Au fost plasaţi sub control judiciar

Dosarul adeverinţelor false de vaccinare. Tânăra medic a fost instigată de şeful ei, director de clinică în Cluj. Au fost plasaţi sub control judiciar

Tânăra medic a scos adeverinţele la instigarea şefului ei de la clinica din Cluj-Napoca

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a oferit, vineri, detalii cu privire la dosarul adeverinţelor false de vaccinare emise de un medic din Cluj-Napoca care lucra la centrul de vaccinare din Ocna Mureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpaţi în dosar sunt doi medici din Cluj-Napoca, o stagiară în vârstă de 26 de ani (P. Alexandra) şi şeful clinicii la care lucrează această, un medic în vârstă de 41 de ani.

”În data de 28.06.2021, o inculpată de sex feminin a introdus fără drept în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) date necorespunzătoare adevărului, atestând în mod mincinos că 5 persoane s-au vaccinat cu doza a doua de vaccin Pfizer şi 2 persoane s-au vaccinat cu doza unică de vaccin Johnson, şi a eliberat astfel 7 adeverinţe de vaccinare pentru 7 persoane care în realitate nu au fost vaccinate efectiv în Centrul de vaccinare Ocna Mureş în data respectivă. 

Inculpata a utilizat în acest scop user-ul şi parola de acces în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) al Centrului de vaccinare Ocna Mureş din subordinea Direcţiei de Sănătate Publică Alba la care a avut acces în calitate de medic în cadrul centrului de vaccinare.
 
În perioada mai-iunie 2021, inculpata a fost determinată să introducă aceste date neadevărate în RENV şi să emită cele 7 adeverinţe false de către un inculpat de sex masculin, şeful clinicii medicale unde inculpata avea locul de muncă de bază”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Vineri, 6 august 2021, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi respectiv instigare la fals informatic.

Ulterior, în aceeaşi dată, magistratula dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de cei doi inculpaţi pe o durată de 60 zile, perioadă în care cei doi nu au voie să depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz şi să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane.

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările