Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în Alba Iulia, refuzată de Consiliul local

Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în Alba Iulia, refuzată de Consiliul local

FOTO: Arhivă

Consiliul local Alba Iulia a refuzat în şedinţa de marţi să aprobe delegarea contractului de gestiune a serviciului de iluminat public societăţii Flash Lightning Services Bucureşti, câştigătoarea licitaţiei organizată de instituţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru aprobarea proiectului de hotărâre au existat doar 13 voturi, în condiţiile în care erau necesare 14 voturi. Au votat împotrivă cei cinci consilieri PNL, în timp ce un consilier PPDD şi doi de la PSD s-au abţinut. Decizia a fost influenţată de poziţia consilierilor PNL, care au criticat faptul că ar urma să se cheltuiască până la 100.000 de euro pentru iluminatul ornamental de sărbători.

„Unde e beznă, rămâne beznă. Fac apel la cei care au trimis consilieri în Consiliul Local că există legi care trebuie respectate. Astfel de situaţii apar şi din cauză că unii consilieri nu vorbesc bine româneşte, iar cei care vorbesc nu pot să se exprime. Lucrul acesta pe care l-au făcut ei aici ne va costa pe toţi, va costa tot oraşul. Noi încercăm să facem în Alba Iulia un iluminat de excepţie şi ei se opun. A face politică e un lucru păgubos pentru unii, a nu respecta legea la fel. Datorită unei părţi a consilierilor USL în Alba Iulia riscăm să nu avem iluminat public pentru că deja există o firmă câştigătoare cu care acum nu putem semna contract, dar nici cu altcineva nu putem lucra pentru că intrăm în culpă“, a declarat primarul Mircea Hava. Cel mai probabil, în zilele următoare se va convoca o şedinţă extraordinară a Consiliului local pentru a discuta din nou acest proiect, astfel încât să se poată încheia contractul.

Societatea Flash Lightning Services face parte din grupul de firme Flash Group ce aparţine omului de afaceri Bogdan Gabriel Sandu. Delegarea de gestiune a contractului este pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire cu încă 5 ani. Valoarea contractului se ridică la 11,6 milioane de lei fără TVA, respectiv aproape 3 milioane de euro. Administraţia locală va finaţa cu 6,6 milioane de lei, fără TVA, modernizarea şi realizarea unui dispecerat de monitorizare şi comandă a serviciului.

Comisia de licitaţie din cadrul Primăriei Alba Iulia a decis, iniţial, drept societate câştigătoare a licitaţiei, Elba Timişoara. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, ulterior, iar Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat o hotărâre definitivă, că licitaţia trebuie câştigată de firma Flash Lightning Services Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările