CJ Alba a finalizat construcţia a două staţii de transfer deşeuri în cadrul unui contract de aproape 3 milioane de euro

CJ Alba a finalizat construcţia a două staţii de transfer deşeuri în cadrul unui contract de aproape 3 milioane de euro

Staţia de transfer deşeuri de la Tărtăria

Consiliul Judeţean Alba a finalizat contractul privind construcţia a două staţii de transfer în localităţile Tărtăria şi Blaj, componentă a proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările au fost realizate de asocierea formată din firmele SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti (liderul asocierii) – SC Iridex Group Construcţii SRL Voluntari – SC Argif Proiect SRL Piteşti. Valoarea finală a investiţiei a fost de 13.027.803,69 lei, fără TVA (circa 2,9 milioane de euro). Instalaţiile vor deservi două zone de colectare deşeuri din judeţul Alba. Astfel, prin intermediul staţiei de la Tărtăria vor fi transferate către depozitul de la Galda de Jos, deşeurile colectate din zona 2 care cuprinde municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi comunele Daia Română, Cut, Şpring, Doştat, Gîrbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliştea, Blandiana, Vinţu de Jos, Ceru Băcăinţi, Şibot şi Şugag.
 
Staţia de transfer de la Blaj va deservi zona 4 unde sunt arondate municipiul Blaj şi comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Sîncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos şi Roşia de Secaş.
 
Staţia de transfer de la Blaj
 
Pe cele două amplasamente au fost construite staţii de transfer a deşeurilor cu descărcare directă şi compactare mobilă. Capacitatea instalaţiilor este de 33.044 de tone deşeuri pe an în cazul staţiei de transfer de la Tărtăria, respectiv de 15.000 tone deşeuri pe an pentru staţia de la Blaj. Din punct de vedere tehnic, deşeurile colectate de la populaţie vor fi descărcate printr-o pâlnie metalică direct în containerele de compactare (press-containere), care vor fi utilizate pentru transportul la depozitul ecologic realizat la Galda de Jos.
 
Tot în cadrul acestui contract au fost achziţionate nouă maşini de transport press-containere, dintre care patru pentru staţia de la Blaj şi cinci pentru instalaţia de la Tărtăria. De asemenea, staţiile de transfer au fost dotate cu 12 containere de compactare cu o capacitate de 24 metri cubi fiecare – patru la Blaj şi opt la Tărtăria. Staţiile de transfer vor fi gestionate, împreună cu Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos, de un operator ce va fi selectat prin licitaţie publică.
 
 
Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” cu o valoare de 212.015.115 lei, fără TVA, cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 de lei. Informaţii complete despre proiect pot fi obţinute pe site-ul www.ecoalba.ro.
 
Citiţi şi:
 

CJ Alba a finalizat lucrări de ecologizare la 5 depozite de deşeuri. Investiţiile depăşesc 13 milioane de lei

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: