Contract de peste 10 milioane de lei din proiectul de management al deşeurilor, finalizat de Consiliul Judeţean Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Alba Iulia au fost furnizate 759 de containere destinate colectării selective
La Alba Iulia au fost furnizate 759 de containere destinate colectării selective

Consiliul Judeţean Alba a finalizat contractul de furnizare a echipamentelor de colectare selectivă, unităţi de compostare individuală şi containere pentru fluxurile speciale de deşeuri din cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”. Valoarea contractului s-a cifrat la 10.063.967,68 lei şi s-a derulat în perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2015

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean, furnizorul Europlast România SRL Oradea a livrat în această perioadă în toate cele 78 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ următoarele tipuri de echipamente:

Containere pentru colectarea deşeurilor de hârtie şi carton (1,1 mc) - 1.448 buc 

Containere pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal (1,1 mc) - 1.441 buc  

Containere pentru colectarea deşeurilor de sticlă (1,1 mc) - 1.486 buc 

Unităţi de compostare individuală - 16.133 buc 

De asemenea, la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) de la Galda de Jos au fost livrate containerele destinate fluxurilor speciale de deşeuri: Containere pentru colectarea deşeurilor periculoase menajere (16 mc) - 13 buc; Containere pentru colectarea deşeurilor voluminoase (15 mc) - 23 buc; Containere pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (30 mc) - 9 buc. Echipamentele pentru colectarea separată a deşeurilor şi unităţile de compostare individuală au fost predate de Consiliul Judeţean primăriilor de municipii, oraşe şi comune.

containere alba

Unităţi de compostare individuală

Containerele destinate colectării separate vor fi păstrate de către autorităţile locale până la predarea către operatorul sau operatorii de salubritate ce vor fi desemnaţi, în prima parte a anului 2016, de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba” pentru a desfăşura activitatea de colectare şi transport a deşeurilor în cele patru zone ale judeţului. Unităţile de compostare individuală vor fi predate gratuit de către primării către beneficiari, respectiv gospodării individuale din localităţile rurale. Prin intermediul acestor echipamente, deşeurile biodegradabile (resturi menajere şi vegetale) vor fi transformate într-un îngrăşământ bogat în nutrienţi, denumit compost, ce va putea fi utilizat în agricultură.

containere alba

Containerele destinate colectării deşeurilor menajere periculoase, voluminoase şi echipamentelor electrice şi electronice vor deservi în activitatea operatorului ce va fi desemnat de Consiliul Judeţean pentru a gestiona CMID Galda de Jos şi staţiile de transfer de la Tărtăria şi Blaj. Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” cu o valoare de 212.015.115 lei, fără TVA. Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei. Informaţii complete despre proiect pot fi obţinute pe site-ul www.ecoalba.ro.

”Războiul” deşeurilor: închiderea depozitului de la Alba Iulia scumpeşte colectarea gunoaielor de la populaţie

Peste 1.000 de participanţi la întâlnirile de promovare a proiectului  de management al deşeurilor în Alba

Au început lucrările la depozitul ecologic de deşeuri de la Galda de Jos, în Alba. Investiţia este de 19 milioane de euro

 

Undă verde pentru lucrările de închidere la şase depozite de deşeuri din Alba: investiţii de aproape 16 milioane de lei

 

Contracte în valoare de 17 milioane de lei încheiate pentru proiectul de management al deşeurilor în Alba 

Alba Iulia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite