Cât costă spitalizarea de o zi a unui pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

Cât costă spitalizarea de o zi a unui pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

Unul dintre cei şase pacienţi decedaţi era vaccinat

Încă şase pacienţi infectaţi cu COVID-19 din judeţul Alba au pierdut lupta cu virusul. Dintre aceştia, 5 erau nevaccinaţi şi unul vaccinat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din Alba au anunţat luni, 1 octombrie, un număr de 163 de cazuri noi au fost descoperite în ultimele 24 de ore.
 
Incidenţa pe judeţ a ajuns la 8,31 de cazuri la mia de locuitori. În Alba sunt 3.111 de cazuri active. 23.300 de persoane din judeţ s-au vindecat.
 
Decese: 
Bărbat de 75 de ani din Sebeş, nevaccinat, cu comorbidităţi.
 
Femeie de 71 de ani, din Abrud, vaccinată, cu comorbitidate.
 
Bărbat de 54 de ani, din Ighiu, nevaccinat, 1 cu comorbiditate.
 
Bărbat, 70 de ani, din Câmpeni, nevaccinat, 1 comorbiditate.
 
Bărbat, 70 de ani, din Câmpeni, nevaccinat, 1 comorbiditate;
 
Bărbat, 76 de ani, din Râmeţ, nevaccinat, cu comorbiditatiţi.
   
Aproape 1.000 de euro se cheltuieşte, pe zi, pentru salvarea pacienţilor de pe secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. Mai exact, 4.515 lei pe zi este costul la care se ridică tratamentul pe care medicii îl folosesc pentru a-i salva pe cei în stare gravă.
 
O medie arată că la spitalul din Alba Iulia, pe secţia ATI, un pacient stă în jur de 11 zile. Dacă este salvat de medici, nu pleacă acasă, ci trece pe secţia de recuperare, unde şi acolo se cheltuie sume mari de bani zilnic pentru tratamente.
 
Pe secţia de Infecţioase, unde sunt trataţi pacienţii cu forme uşoare sau medii, costul pe zi pentru tratarea unui pacient ajunge la 1.838 de lei pe zi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările