Când va fi gata lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Ultimul anunţ al ministrului Transporturilor

Când va fi gata lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Ultimul anunţ al ministrului Transporturilor

Lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda

Pe tronsonul 2 Alba Iulia-Aiud, de pe autostrada A10 Sebeş-Turda, se va putea circula în acest an, potrivit Ministerului Transporturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul este făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, transmis în urma unei interpelări făcute de deputatul PNL de Alba, Florin Roman. Potrivit acestuia, circulaţia ar urma să fie deschisă în luna august 2021.
 
Ministrul Drulă a mai menţionat, au fost alocate credite bugetare, aferente anului 2021, în valoare de 176,786.00 mii lei. Aici s-a făcut menţiunea că această sumă cuprinde şi valoarea de decontat pentru lucrările rămase de decontat, aferente lotului 2.
 
Autostrada Sebeş – Turda are o lungime de 70 km, iar construcţia a fost împărţită pe patru loturi. Momentan se circulă pe loturile 1, 3 şi 4. Cel mai recent a fost dat în folosinţă lotul 1, între Sebeş şi Alba Iulia la începutul lunii decembrie a anului 2020, dar contructorul Impresa Pizzarotti mai are de finalizat o mică porţiune.
 
Pe lotul doi care măsoară 24,25 (17+000 – 41+250) kilometri, lucrează Asocierea Aktor Tehnical Societe Anonyme (Aktor S.A.) – SC Euro Construct Trading 98 SRL. Valoare proiect este de 549,33 mil, lei fără TVA, iar data începerii lucrărilor a fost 2 decembrie 2014.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările