Banner-ul ilegal care promova campania pentru referendum, îndepărtat de pe clădirea Facultăţii de Teologie din Alba Iulia

Banner-ul ilegal care promova campania pentru referendum, îndepărtat de pe clădirea Facultăţii de Teologie din Alba Iulia

Bannerul a fost îndepărtat la solicitarea Poliţiei Locale

Banner-ul amplasat ilegal pe sediul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, care promova referendumul pentru revizuirea Constituţiei, a fost dat jos de pe clădire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din Alba Iulia au somat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia să dea jos materialul publicitar deoarece încălca prevederile legale de amplasare a mijloacelor de publicitate.
 
Potrivit legii privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, pentru a fi legal, un material trebuie să însumeze mai multe condiţii şi să nu se abată de la textul de lege.
 
Banner-ul făcea trimitere la „fobia” iniţiatorilor referendumului potrivit căreia ”copiii României” ar fi în pericol dacă nu se votează într-un anumit mod la referendum. Afişarea banner-ului pe sediul instituţiei încalcă legea privind publicitatea.
 
Afişarea bannerului pe clădirea instituţiei publice a provocat o dispută fără precedent în mediul online între susţinătorii referendumului şi cei care se opun revizuirii Constituţiei.
 
Banner-ul a fost dat  jos în urma somaţiei dată Facultăţii de Teologie Ortodoxă de către Poliţia Locală. Prin amplasarea acestuia pe faţada imobilului a fost încălcată legea 185/2013 şi regulamentul local privind organizarea, autorizarea şi amplasarea mijloacelor de publicitate.
 
Cu alte cuvinte, cei care au afişat materialul au încălcat două prevederi ale legii: nu au avut un aviz emis de autorităţile publice locale pentru amplasarea de publicitate temorară şi au încălcat prevederea prin care se interzice acoperirea cu orice mijloc de publicitate a suprafetelor vitrate ale cladirilor.
 
UPDATE Banner-ul care îndemna lumea să voteze ”Da” la referendum, afişat pe clădirea Facultăţii de Teologie din Alba Iulia ar fi fost retras la solicitarea conducerii Universităţii 1 Decembrie 1918, mai precis a pro-rectorului, care a considerat că nu este cazul ca instituţia să fie implicată în nicio dispută pe această temă.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările