FOTO VIDEO Record Guinness la Alba Iulia: cea mai mare imagine a unei ţări formată din oameni. Cifra 100 realizată simbolic în harta României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de copii, tineri şi adulţi din 67 de localităţi din toată ţara au sosit sâmbătă în Alba Iulia pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni, în cadrul unui eveniment special. În interiorul hărţii României formată din oameni a fost creată şi cifra 100, în semn de respect faţă de Marea Unirea de la 1918.

UPDATE: 4.807 oameni au doborât astăzi, la Alba Iulia, recordul mondial pentru "Cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni”. Majoritatea copleşitoare a participanţilor au fost elevi din aproape 70 de localităţi din România. Recordul a fost omologat de reprezentantul Guinness World Records prezent la Alba Iulia.

Realizarea efectivă a recordului s-a realizat printr-un start semnalizat de către moderatorul evenimentului şi a durat exact 5 minute. Vechiul record a fost stabilit în luna februarie 2018, când peste 3.400 de oameni au format harta statului Myanmar.

______________________________________________

Evenimentul a avut loc în şanţul vestic al Cetăţii Alba Carolina. Organizatorii au anunţat, iniţial, că se aşteaptă la participarea a peste 7.000 de persoane. Toţi cei prezenţi au cântat imnul României, ”Deşteaptă-te Române”. La eveniment s-au înscris participanţi din 67 de localităţi din ţară, harta înscrierilor acoperind aproape toate zonele istorice ale României: Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia. Autocarele din toate zonele istorice au început să sosească încă de dimineaţă, dar la eveniment s-au înscris şi foarte mulţi locuitori ai judeţului Alba. 

Tema şi locul şi anul desfăşurării tentativei de doborâre a Recordului Mondial nu au fost alese întâmplător, având în vedere că în 2018 România celebrează 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia ”11even” din Cluj, cu aportul Primăriei Alba Iulia şi Kaufland.

image

Deşi nu se adresează exclusiv tinerei generaţii, la Cel Mai Mare 100 din Cetatea Alba Carolina fiind aşteptate persoane de toate vârstele şi chiar familii întregi, evenimentul s-a bazat cu predilecţie pe participarea elevilor de gimnaziu şi liceu care pe lângă oportunitatea de a lua parte la omologarea unui Record Mondial, au avut ocazia să viziteze oraşul Marii Uniri în acest an de mare sărbătoare pentru toţi românii.

De asemenea, voluntari din toată ţara, în jur de 300, s-au alăturat alătuat efortului organizatorilor. Transportul, cazarea şi masa participanţilor au fost susţinute financiar din bugetul alocat întregului eveniment de Primăria Alba Iulia – 200.000 de lei şi Kaufland – 450.000 de lei. Costurile cele mai importante au fost generate însă de omologarea efectivă a recordului.

Recordul a fost pus în scenă sâmbătă dimineaţa, 29 septembrie, între orele 9-13, în perimetrul cuprins între Poarta VII (Centrul Cultural Ryma) şi zona de şanţ de la Poarta IV. Cel mai mare 100 este un demers excepţional, care poate să rămână pentru mulţi ani de aici înainte în memoria copiilor şi tinerilor care iau parte la realizarea acestui record mondial.

image

Doborârea recordului mondial privind ”cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent” are loc în cadrul festivalului Bucurie în Mişcare Alba Iulia, un festival organizat până acum de Asociaţia 11even în mai multe oraşe din ţară. Organizatorii au pregătit atât pe parcursul zilei de 29 septembrie, cât şi în 30 septembrie, o serie de activităţi sportive pentru toate vârstele, în Piaţa Cetăţii – spaţii de jocuri şi concursuri, teren de minifotbal, teren de streetball, tir cu arcul, panou de escaladă, cursă cu obstacole pentru copii şi mutle altele. Pentru a marca Cel Mai Mare 100, scena Bucurie în Mişcare va găzdui în după-amiaza zilei de 29 septembrie un concert al trupei Subcarpaţi.

image
image
image
image
Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri