Cine sunt românii morţi în accidentul teribil din Turcia. Una dintre victime a candidat la Primăria Blaj din partea PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Cătălina Ilieş şi părinţii acesteia au decedat în accidentul din Turcia
Andreea Cătălina Ilieş şi părinţii acesteia au decedat în accidentul din Turcia

Sfârşit cumplit pentru o familie de români din Blaj, plecaţi în vacanţă în Turcia. Mama, tatăl şi fiica lor au murit striviţi în microbuzul care abia îi preluase de la aeroportul din Antalya.

Andreea Cătălina Ilieş avea 32 de ani şi în 2016 a candidat la funcţia de primar al municipiului Blaj, din partea PMP. Era absolventă de Filologie - Limba Germană la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi urma un master la Universitatea din Viena. Era o tânără extrem de cunoscută în comunitate şi apreciată la Blaj.

În august 2017 s-a logodit cu iubitul săi italian şi aveau programată şi nunta. Cei doi, împreună cu părinţii Andreei, au plecat, sâmbătă, 29 septembrie, în vacanţă, în Turcia. Au aterizat în Antalya şi un microbuz i-a preluat pentru a-i transfera la hotelul din Kemer unde urmau să fie cazaţi.

Din cauza vitezei pe un drum umed, pe o ploaie torenţială, şoferul turc al microbuzului a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului. Andreea Cătălina şi părinţii ei au murit pe loc. Şoferul microbuzului, logodnicul Andreei şi alţi trei pasageri au fost preluaţi de ambulanţe în stare critică.

accident blaj turcia

Presa turcă scrie că microbuzul a derapat într-o curbă, s-a răsturnat pe o parte şi a alunecat aşa peste 150 de metri, oprindu-se într-un copac. Impactul a fost teribil, microbuzul circulând cu foarte mare viteză şi fiind practic îndoit la mijloc la impactul cu pomul.

alba accident turcia

Andreea Ilieş şi logodnicul italian, grav rănit în accidentul din Turcia

Tatăl Andreei, Ilieş Dan Ioan era de profesie medic, iar mama acesteia, Ilieş Cornelia Luminiţa, era tot medic primar în specialitatea planificare familială. Ambasada României în Turcia nu a fost solicitată, încă, pentru asistenţă consulară. 

”Ambasada României la Ankara are în atenţie accidentul rutier produs în apropierea oraşului Kemer, în urma căruia trei persoane au decedat, iar o alta a fost rănită. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii  suplimentare cu privire la identitatea şi cetăţenia  persoanelor afectate. Până în prezent, autorităţile turce nu au notificat ambasada cu privire la acest accident rutier, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Ankara monitorizează situaţia şi este în contact cu autorităţile locale,  fiind pregatită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite şi pentru eliberarea certificatelor de deces”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Citiţi şi:

 

VIDEO Accident teribil cu trei români morţi în Turcia. O familie din Blaj a decedat în microbuzul care îi transporta de la aeroport la hotel

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri