Avocaţi cu greutate în dosarul „Pomponio – DGFP Alba“: Gheorghiţă Mateuţ, Iulian Gâlcă, Rodica Potra UPDATE

Avocaţi cu greutate în dosarul „Pomponio – DGFP Alba“: Gheorghiţă Mateuţ, Iulian Gâlcă, Rodica Potra UPDATE

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ

Inculpaţii judecaţi în dosarul „Pomponio – DGFP“ la Curtea de Apel Alba Iulia şi-au angajat apărători cu „greutate“, recunoscuţi la nivel naţional. Miza este imensă având în vedere că este vorba despre infracţiuni care pot determina pronunţarea unor pedepse la închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 2: Comunicat oficial -Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat astăzi 28.10.2011 asupra cererilor formulate de inculpaţi la termenul de judecată din 21.10.2011 în Dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul Pomponio” în care, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au fost trimişi în judecată  la Curtea de Apel Alba Iulia 14 inculpaţi dintre care 4 în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins solicitarea de restituire a dosarului la parchet pentru refacerea urmăririi penale şi solicitările celor 4 inculpaţi arestaţi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Curtea de Apel a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 11.11.2011, ora 12.

UPDATE 1: Curtea de Apel Alba Iulia a respins vineri cererile de eliberare din arest formulate de cei patru inculpaţi, precum şi soliictarea de transmitere a dosarului la Parchet.

Cel mai cunoscut nume este cel al lui Gheorghiţă Mateuţ, unul dintre cei mai redutabili avocaţi în materie penală din România. Acesta îl apără, împreună cu avocatul Mihai Baco din Baroul Alba, pe inculpatul Cosmin Limbean, fost director general al firmei Pomponio SA Alba Iulia.

Un alt avocat cunoscut este Iulian Gâlcă, fost judecător, respectiv fost preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia şi al Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, printre apărători se află şi avocatul Rodica Potra, fost judecător şi fost preşedinte al Tribunalului Alba. Trei dintre inculpaţii arestaţi preventiv sunt apăraţi de avozatul Victor Câmpean, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Vineri, Curtea de Apel se pronunţă cu privire la excepţiile ridicate în urmă cu o săptămână în dosar, dar şi în legătură cu cererea celor patru inculpaţi arestaţi (Ioan Dobra, Dorin Conţan, Ioan Sârbu şi Ioan Lazăr) de a fi eliberaţi. Apărătorii lui Cosmin Limbean au cerut restituirea dosarului la Parchet pentru refacerea actului de urmărire penală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările