Alba Iulia, destinaţie turistică de excelenţă pentru al doilea an consecutiv. Distincţia este acordată de cel mai mare site de turism din lume

Alba Iulia, destinaţie turistică de excelenţă pentru al doilea an consecutiv. Distincţia este acordată de cel mai mare site de turism din lume

Principala atracţie turistică a oraşului este Cetatea Alba Carolina construită în urmă cu 300 de ani

Alba Iulia confirmă statutul de destinaţie turistică de excelenţă. Oraşul a primit, pentru al doilea an consecutiv, certificatul de excelenţă TripAdvisor. În urma evaluării şi clasificării, oraşului i-a fost acordat numărul maxim de puncte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este al şaselea an în care cel mai mare site de turism din lume acordă certificate de excelenţă entităţilor reprezentative din sfera turismului, în baza recenziilor făcute de către comunitatea celor care aleg să-şi planifice călătoriile prin intermediul acestui portal.
   
În prezent, numărul utilizatorilor TripAdvisor este de aproximativ 340 de milioane de persoane lunar. Certificatul de excelenţă este atribuit inclusiv atracţiilor turistice cum este Alba Iulia, dar şi hotelurilor, restaurantelor şi altor companii ce activează în domeniul HORECA, în urmă gradului de satisfacţie exprimat de turişti. 
  
Aceste distincţii reprezintă un element de orientare de încredere pentru viitoarele opţiuni ale celor ce călătoresc peste tot în lume. În urmă evaluării şi clasificării ca destinaţie de excelenţă Alba Iulia a primit numărul maxim de puncte (cinci), fiind listată pe TripAdvisor de peste doi ani. 
  
“Suntem pe locul doi în România, după Castelul Peleş, în preferinţele turiştilor. Iar în situaţia data trebuie să acceptăm faptul că locul doi nu înseamnă primul care pierde, ci o constanţă în modul în care am promovat şi atras turiştii. E unul dintre motivele care ne îndeamnă să consolidam, să diversificam ofertele şi să chemăm alături de noi toţi hotelierii şi nu numai. Nu e o simplă diplomă acest certificat, este oglinda felului în care ne percep cei care ne vizitează. Sunt convins că avem posibilitatea să ne schimbăm poziţia în clasament, în mai bine, doar că mingea este de data această şi în zona privată, de unde aşteptăm semnale mai clare şi ferme”, a declarat primarul Mircea Hava. 
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: