A omorât un om în bătaie şi a primit doar 6 ani şi 10 luni de închisoare. Cum a fost posibilă o asemenea sentinţă

A omorât un om în bătaie şi a primit doar 6 ani şi 10 luni de închisoare. Cum a fost posibilă o asemenea sentinţă

Bărbatul de 32 de ani din Sălciua care şi-a omorât un vecin din motive de gelozie a fost condamnat la 6 ani şi 10 luni de închisoare. Infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată sunt omor şi violare de domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna octombrie, inculpatul Bega Ioan Alin a intrat în casa unui bătrân de 62 de ani şi l-a omorât în bataie, cadavrul victimei fiind descoperit de către fratele acestuia o zi mai târziu. Îmbibat bine de alcool, acesta şi-a adus aminte de un conflict mai vechi cu un vecin şi s-a dus la locuinţa acestuia. 

Fără să stea pe gânduri acesta a intrat în locuinţa victimei, şi a început să îl lovească cu capul şi pumnii în zona feţei şi a toraceului. Luat prin surprindere de agresor, bărbatul nu a avut nicio şansă în faţa valului de lovituri ce îi erau aplicate. În cele din urmă victima a căzut inconştientă la pământ, iar agresorul a ieşit din locuinţa acestuia. Conflictul ar fi fost provocat de disputa celor doi pentru o femeie.

Trupul neînsufleţit al victimei a fost descoperit de fratele acestuia la o zi distanţă după atac. Suspectul principal a fost prins repede de către organele legii şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pe data de 28 noiembrie, bărbatul a fost trimis în judecată. Prima decizie a fost pronunţată luni, 11 februarie 2019. 

”Respinge cererea inculpatului Bega Ioan Alin, formulată prin apărătorul său ales, privind schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de omorîn infracţiunea de loviri sau alte vătămări cauzatoare de moarte. Condamnă pe inculpatul Bega Ioan Alin, arestat preventiv în cauză şi aflat în prezent înPenitenciarul Aiud la pedeapsa de: 6 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor; 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. Aplică inculpatului Bega Ioan Alin pedeapsa cea mai grea, de 6 ani şi 8 luni închisoare la care adaugă un spor de o treime din cea de a doua pedeapsă, adică 2 luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 10 luni închisoare”, se precizează în minuta deciziei de la Tribunal. 

Pe lângă condamnarea la închisoare cu executare, inculpatul a mai fost obligat la tratament psihiatric şi la plata sumei de 100.000 de lei daune morale către două părţi civile. Tratamentul psihiatric ar justifica indulgenţa şocantă a judecătorului în acest dosar. Soluţia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările