„Piscina Diavolului”, atracţia naturală care poate fi încercată de curajoşi numai câteva luni pe an VIDEO

„Piscina Diavolului”, atracţia naturală care poate fi încercată de curajoşi numai câteva luni pe an VIDEO

Supranumit de localnici Piscina Diavolui, ochiul de apă se formează din august până în ianuarie pe buza cascadei Victoria, situată pe fluviul Zambezi, la graniţa dintre statele africane Zambia şi Zimbabwe.FOTO Getty Images/huffington post

Din luna august şi până la început de ianuarie, natura le oferă turiştilor cu spirit de aventură ocazia să se îmbăieze într-un loc spectaculos, dar periculos, care şi-a căpătat numele de Piscina Diavolui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Supranumit de localnici Piscina Diavolui, ochiul de apă se formează din august până în ianuarie pe buza cascadei Victoria, situată pe fluviul Zambezi, la graniţa dintre statele africane Zambia şi Zimbabwe. Cascada Victoria măsoară 108 metri înălţime, fiind una dintre cele mai spectaculoase din lume.

Timp de câteva luni pe an, când debitul râului Zambezi scade, din apele învolburate iese la iveală o piscină naturală, care se întinde chiar pe marginea cascadei. 

În timp ce apele continuă să se prăvălească, cu aproape 800 de milioane de litri pe minut, o barieră de stânci îi protejează pe turiştii aflaţi în căutare de senzaţii tari să fie luaţi pe sus şi azvârliţi în hău. 

Ba chiar, există o firidă numită „Fotoliul Diavolului”, unde înotătorii pot să se relaxeze, chiar dacă în spatele lor este dezlănţuit „iadul” apelor învolburate. 

FOTO huffingtonpost.com


Turiştii pot ajunge să se bucure de Piscina Diavolului numai dacă sunt însoţiţi de un ghid local, care ştie exact unde trebuie să stea pentru a nu exista riscul să se întâmple o tragedie (există posibilitatea ca cineva să calce dincolo de bariera de stânci care separă „piscina” de căderea de apă).

FOTO huffingtonpost.com

FOTO huffingtonpost.com

FOTO huffingtonpost.com

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: