Din ce state se întorc în ţară românii în weekendul alegerilor

Din ce state se întorc în ţară românii în weekendul alegerilor

Din ce ţări zboară către România cei mai mulţi conaţionali în weekendul alegerilor

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat datele privind căutările de zboruri din afara ţării către România în timpul sfârşitului de săptămână în care au loc alegerile pentru Parlamentul European şi le-a comparat cu perioade similare din această lună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Căutările de zboruri către România pentru weekendul 24-26 mai, cel în care vor avea loc Referendumul pentru Justiţie şi alegerile pentru Parlamentul European, sunt cu 11,3% mai multe decât media căutărilor pentru celelalte weekenduri din luna mai.

Pentru sfârşitul săptămânii anterioare (17-19 mai) românii au efectuat căutări către Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara sau Sibiu cu 13,1% mai puţin decât pentru cel care va urma.

De asemenea, numărul căutărilor faţă de cele pentru weekendul următor (31 mai - 2 iunie) este mai mare cu 23.3%, chiar dacă va fi un alt eveniment important: vizita Papei Francisc în România.

Distanţa nu este întotdeauna o piedică pentru cei mai mulţi dintre călători

Cele mai multe căutări către România pentru weekendul viitor au fost pentru zborurile cu plecare din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii. Acest top 3 a devansat numărul căutărilor de zboruri care pornesc din ţări cu comunităţi mai mari de români, cum ar fi Italia (locul 5) sau Spania (locul 8). Dintre primele 10 ţări din care vor zbura cei mai mulţi călători către România între 24-26 mai fac parte şi Danemarca (locul 4), Suedia (locul 6), Olanda (locul 7), urmând ca acest clasament să fie încheiat de zborurile cu plecare din Belgia şi Norvegia.

Datele despre zboruri se bazează pe căutările de bilete de avion dus-întors efectuate pe momondo.ro pentru călătorii realizate între 01.05.2019 şi 02.06.19 cu plecare din afara ţării, către România.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: