Câte ţări poţi vizita în 24 de ore? Trei norvegieni au bătut recordul mondial cu o călătorie fantastică

Câte ţări poţi vizita în 24 de ore? Trei norvegieni au bătut recordul mondial cu o călătorie fantastică

Trei norvegieni au reuşit să călătorească în 19 ţări diferite într-o singură zi, doborând recordul anterior, de 17 ţări FOTO Huffington Post

Pare greu de crezut că o singură zi este suficientă pentru a străbate mai multe ţări. Cu un plan bine pus la punct, trei prieteni din Norvegia au stabilit, duminică, un record mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gunnar Garfors, în vârstă de 39 de ani, împreună cu Tay-young Pak şi Oystein Djupvik, în vârstă de 42, respectiv 40 de ani, au reuşit să străbată 19 ţări diferite într-o singură zi. Ei au reuşit astfel să doboare recordul anterior, de 17 ţări vizitate într-o singură zi.

Călătoria a început în Grecia, pe 22 septembrie, şi a continuat în nord-vest, prin Bulgaria, Macedonia, Kosovo, Serbia, Croaţia,  Bosnia, Slovenia, Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Ţările de Jos, Belgia, Luxemburg, Franţa şi Elveţia, Grupul a poposit, la sfârşit, în Liechtenstein, chiar înainte ca intervalul de 24 de ore să ia sfârşit.
 
„Acum trebuie să petrecem timp de 24 de ore. A fost o călătorie fantastică. Am depăşit recordul anterior cu două ţări şi suntem foarte mândri de noi. Ba chiar ne-a rămas ceva timp, dar, din cauza vremii, nu am putut ajunge şi în ţara cu numărul 20, Italia”, a declarat Garfors, citat de publicaţia americană „The Huffington Post”.
 
Pentru a se mişca mai repede, grupul a folosit maşini închiriate şi două zboruri comerciale din Skopje, Macedonia, spre Belgrad, Serbia, şi spre Viena, Austria, iar apoi spre Dusseldorf, Germania. Aceasta nu este prima încercare a grupului. Cei trei şi-au propus şi în luna mai a acestui an să bată recordul, dar nu au reuşit. Ei au să atingă performanţa grupului care deţinea deja recordul de 17  ţări vizitate în 24 de ore.
 
„Nu-mi place să împart. Nu recorduri, cel puţin. Ruta a fost nou-nouţă, am planificat totul mai bine şi am avut şi experienţa eşecului. Totul a mers ca la carte, mai puţin vremea proastă din Elveţia şi faptul că am avut nişte probleme cu închirierea maşinilor în Grecia, înainte să începem această cursă. Acum ar trebui să fim obosiţi, dar ne simţim de parcă am câştigat la loterie şi am mai călători încă 24 de ore”, povesteşte Garfors pe site-ul său personal.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările