Noţiunea de city break a devenit din ce în ce mai folosită în ultimii ani, regăsindu-se în preferinţele românilor care îşi doresc o escapadă în care să se distreze şi să descopere noi locaţii superbe din toate colţurile lumii. Tocmai de aceea, în ajutorul acestora vine Eurolines, o companie cu o experienţă de 20 de ani în domeniul serviciilor de transport persoane, care pune la dispoziţie curse cu cele mai noi modele de autocar spre destinaţiile turistice din Europa şi nu numai.

Ce înseamnă un city break? În general, un city break se referă la o scurtă vacanţă cu un autocar sau avion (între două şi patru zile) care poate cuprinde sfârşitul de săptămână şi presupune o călătorie într-un oraş important, fiind ocazia ideală de a petrece weekend-ul într-un mod plăcut şi original.

Printre principalele avantaje ale unui city break se numără:

●       Costurile mult mai reduse spre deosebire de un sejur complet

●       Flexibilitate (vă puteţi face programul după bunul plac)

●       Nenumărate posibilităţi de distracţie (shopping, vizitarea obiectivelor turistice, plimbări în aer liber)

●       Ocazia de a descoperi tradiţiile şi obiceiurile din oraşul vizitat

 

În acest sens, cursele cu autocare Eurolines cuprind zeci de destinaţii spectaculoase din toate colţurile lumii, Germania, Franţa, Olanda, Cehia, Italia, Elveţia, Suedia, Danemarca, Turcia, Austria, Belgia, Anglia si Slovacia fiind doar câteva dintre ţările pentru care Eurolines asigură transport persoane la preţuri foarte avantajoase.

Pentru a înţelege mai bine ce puteţi face într-un city break, vă prezentăm cele mai importante caracteristici şi atracţii turistice din Praga şi Veneţia, oraşe apreciate la nivel mondial pentru peisajele superbe cu care au fost înzestrate.

City break Praga

Turiştii care aleg serviciul de transport persoane cu un autocar Eurolines au ocazia să viziteze o destinaţie urbană vestită pentru aerul boem şi pentru străduţele viu colorate. Fiind numit “Oraşul de aur” sau “Oraşul celor o sută de clopotniţe”, Praga se mândreşte cu faptul că centrul său istoric este inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial. Palatul Kinsky,  Biserica Tyn, Ceasul Astronomic şi Parcul Letna se numără printre atracţiile vizitate de milioane de turişti în fiecare an. În plus, cei care aleg un city break Praga au posibilitatea să admire faimosul perete a lui John Lennon, un “tablou” în aer liber care a devenit un simbol de protest împotriva regimului totalitar.

City break Veneţia

Veneţia sau "Republica Sfântului Marcu", aşa cum mai este numită, este locaţia perfectă pentru persoanele care îşi doresc o minivacanţă romantică, într-un loc superb, plin de peisaje spectaculoase. Un city break Veneţia cu autocarul Eurolines reprezintă ocazia unică de a profita de plimbările cu gondola pe canalele înguste, de a vizita Palatul Dogilor, Insula Murano (cu o tradiţie deosebită în prelucrarea artizanală a sticlei) sau Puntea Suspinelor, un pod vechi de peste 400 de ani.

Aşadar, un city break cu autocarul Eurolines este varianta ideală de a petrece câteva zile de neuitat într-o destinaţie turistică specială.