Airbnb le oferă proprietarilor dispozitive de măsurare a nivelului de zgomot pe care îl fac oaspeţii

Airbnb le oferă proprietarilor dispozitive de măsurare a nivelului de zgomot pe care îl fac oaspeţii

Airbnb ia măsuri pentru a evita cazurile în care cei care închiriază proprietăţi dau petreceri în locaţie. FOTO Carl Court/Getty Images

Airbnb oferă reduceri la dispozitivele ce monitorizează nivelul de zgomot din casele gazdelor. Aparatele transmit alerte în cazul în care este detectată vreo petrecere. Măsura vine după ce proprietăţile Airbnb au fost vandalizate de oaspeţi care au dat petreceri în locuinţele închiriate prin aplicaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul Airbnb - serviciul de închiriere a locuinţelor, în secţiunea „Prevenirea petrecerilor”, se menţionează reduceri la dispozitivele de ascultare, promoţie ce durează până în aprilie. Aparatele „protejează locuinţele, menţin intimitatea oaspeţilor şi vă ajută să păstraţi o relaţie bună cu vecinii”. Dispozitivele nu înregistrează sunete, doar monitorizează nivelul de zgomot, iar dacă acesta depăşeşte 70 de decibeli, transmite alerte proprietarilor. Unele dispozitive sunt capabile să monitorizeze temperatura şi umiditatea în interiorul locuinţelor, dar şi mişcările oaspeţilor, relatează Daily Mail.

Gazdele trebuie să-i informeze pe cei care aleg să rezerve proprietatea lor de existenţa acestor aparate, în secţiunea „Regulile casei”.
 
„Dacă o gazdă dezvăluie prezenţa dispozitivului abia după rezervare, platforma Airbnb va permite oaspeţilor să anuleze rezervarea şi să primească o rambursare. În acest caz, gazda va fi penalizată", se menţionează în instrucţiuni.
 
„Interzicem orice camere de securitate şi alte dispozitive de înregistrare care se află sau care supraveghează interiorul spaţiilor private (de exemplu, în dormitoare sau băi), indiferent dacă oaspeţii au fost informaţi de prezenţa lor.”
 
Oferta Airbnb vine după ce casele închiriate prin renumita aplicaţie au fost transformate în locaţii pentru petreceri aglomerate.
 
De exemplu, o proprietate din Levenshulme, Manchester, a fost distrusă de oaspeţi, în aprilie 2019, după ce a fost închiriată prin aplicaţie cu scopul de a servi drept locaţie pentru un majorat.
 
Vecinii au declarat atunci că geamurile casei se zgâltâiau, iar petrecerea se auzea din stradă. 
 
Această casă din Levenshulme, Manchester, a fost lăsată vraişte după ce a fost închiriată prin aplicaţie şi folosită ca locaţie pentru o petrecere de majorat. FOTO Daily Mail 
 
 
În aprilie 2017, proprietarul unei vile din Chelsea, Londra s-a ales cu daune în valoare de 445.000 de lire sterline, după ce oaspeţii au folosit locaţia pentru a găzdui o petrecere cu aproape 500 de invitaţi.
 
Proprietarul în vârstă de 67 de ani închirise atunci casa unei familii formate din patru persoane. El a depus cereri în instanţă pentru recuperarea daunelor, după ce Airbnb i-a restituit puţin peste 100.000 de lire sterline.
Proprietatea în care s-a ţinut petrecere cu aproape 500 de invitaţi. FOTO Daily Mail

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: