10 oraşe antice spectaculoase

10 oraşe antice spectaculoase

Top 10 orase antice spectaculoase pe care trebuie sa le vizitezi. Varanasi, India FOTO smartertravel.com

In acest articol va prezentam un top 10 oraşe antice spectaculoase din lume, care te întorc în vremuri de mult apuse, sunt destinaţii care trebuie vizitate cel puţin o dată în viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Străzile-labirint, pereţii de marmură sau morminte ale regilor de acum mii de ani sunt mărturii de necontestat ale civilizaţiilor trecute. Pentru a le face cunoscute, publicaţia americană „Huffington Post” a realizat un top 10 al celor mai frumoase oraşe vechi din lume:
 
 
 
Amesbury, Marea Britanie
 
Oraş locuit pentru prima dată în anii 8000 înainte de Hristos.
Acest oraş britanic găzduieşte un obiectiv turistic foarte important: ansamblul Stonehenge, un monument neolitic foarte important. De asemenea, la Muzeul Amesbury sunt disponibile colecţii impresionante de unelte artizanale.
 
Atena, Grecia
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 5000-4000 înainte de Hristos.
Traseul nu pe muntele Acropole şi sculpturile din marmură de la muzeul Acropole, refăcute cu ajutorul tehnologiei laser, vilele neoclasice, monumentele antice sau bisericile sunt doar câteva din obiectivele care vor transforma vizitarea Atenei intr-o excursie de neuitat.
 
Fayoum, Egipt
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 4000 înainte de Hristos.
Turiştii care poposesc în oraşul egiptean Fayoum ar face bine să nu rateze Madinat Madi, cel mai mare templu din era faraonică. De asemenea, la al treilea etaj al Qaroun Palace, doritorii vor putea vedea tronul unui rege, desene murale şi inscripţii care datează din anii 323 înainte de Hristos. În apropiere se află şi piramidele Hawwara şi Al-Lahun.
 
Plovdiv, Bulgaria
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 3000-4000 înainte de Hristos.
Două obiective demne de vizitat sunt complexul arheologic Nebet Tepe şi muzeele şi galeriile din Centrul Istoric al oraşului. 
 
Gaziantep, Turcia
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 3650 înainte de Hristos.
Rămăşiţele băilor din citadela Ravanda au fost restaurate de bizantini în secolul al VI-lea. În apropierea cetăţii, turiştii pot vizita o mulţime de moschei din sexolul al XV-lea, care, în trecut, erau locurile în care opreau caravanele aflate în trecere, pentru cazare, hrană şi adăpost. Muzeul Mozaic Zeugma, unul dintre cele mai mari muzee de mozaic din lume, afişează piese masive care datează din primul secol înainte de Hristos. 
 
Luxor, Egipt 
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 3200 înainte de Hristos.
În Luxor se află Valea Regilor şi Valea Reginelor, pline cu mormintele regilor şi reginelor din antichitate. Muzeul Luxor, aflat lângă fluviul Nil, adăposteşte sute de relicve. Bulevardul care uneşte Templul Karnak cu Templul Luxor este „căptuşit” cu 1350 de statui sfinx.
   
Ierusalem, Israel
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 2800 înainte de Hristos.
Pe teritoriul celui mai sfând site al iudeilor se află Zidul Plângerii, unde turiştii pot strecura, printre crăpături, bileţele de hârtie cu rugăciuni sau dorinţe. De asemenea, aceştia pot urma Drumul Crucii ( Via Dolorosa), pe urmele paşilor lui Iisus, spre Muntele Golgota. Alte obiective turistice sunt Biserica Sfântului Mormânt, Muntele Templului, Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani şi Yad Vashem.
 
Luoyang, China
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 2070 înainte de Hristos.
La Grotele Longmen, există 2345 nişe pentru Buddha, 100.000 de statui şi 2.800 de inscripţii caligrafice. Fiţi pregătiţi pentru a urca mai multe scări pentru a vedea mai maiestuoase de statui. În afara oraşului se află primul templu budist din China: White Horse Temple, un templu mic, necomercial şi cu mulţi călugări.
 
Kutaisi, Georgia
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 2000 înainte de Hristos.
Catedrala Bagrati şi Mănăstirea Gelati sunt ambele protejate de UNESCO. La Mănăstirea Gelati, cunoscută pentru mozaicuri şi fresce este îngropat cel mai celebru rege al Georgiei, este cunoscut pentru mozaicuri şi fresce. Nu departe de oraş sunt două peşteri, una oferind turiştilor şansa de a vedea urme de dinozauri şi iar cealaltă oferind posibilitatea unor excursii cu barca pe un râu subteran.
 
Varanasi, India
Acest oraş antic a fost locuit pentru prima dată în anii 1200-1100 înainte de Hristos.
Templul Vishwanath, dedicat zeiţei Shiva este uşor de recunoscut datorită turlei sale de aur. În zona Sarnath poate fi vizitat un site escavat, iar Muzeul Sarnath oferă vizitatorilor ocazia de a se minuna în faţa unor colecţii de sculpturi budiste.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările