Un dermatolog explică cum apare celulita şi ce putem face pentru a reduce aspectul acesteia

Un dermatolog explică cum apare celulita şi ce putem face pentru a reduce aspectul acesteia

Cercetătorii estimează că între 80% şi 90% dintre femei se confruntă cu celulita. Deşi pe piaţă sunt disponibile o mulţime de creme, loţiuni şi tratamente ce promit împiedicarea apariţiei acesteia, studiile au arătat că cele mai multe nu-şi dovedesc eficienţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modificările din organism care produc celulita arată că există o schimbare în distribuţia sau metabolizarea grăsimilor, care determină modificarea structurii celulelor adipoase şi a ţesutului conjunctiv. Atunci când pereţii ţesuturilor fibroase se slăbesc sau se întind, grăsimea îi poate străpunge şi poate provoca bulgări şi umflături pe suprafaţa pielii, explică dermatologul Zachary Farris.

Cercetătorii estimează că între 80% şi 90% dintre femei se confruntă cu celulita

Femeile sunt mult mai predispuse la apariţia celulitei decât bărbaţii deoarece celulele grase sunt aranjate vertical, sub piele, în cazul acestora. Pe măsură ce dimensiunile acestora se modifică, grăsimea începe să devină vizibilă şi la suprafaţa pielii. În schimb, în cazul bărbaţilor, moleculele de grăsime sunt dispuse orizontal, sub piele, scrie insider.com.

Pe piaţă sunt disponibile o mulţime de creme, loţiuni şi tratamente ce promit împiedicarea apariţiei celulitei, însă un studiu în care au fost incluse peste 60 de astfel de produse a arătat că niciunul nu şi-a dovedit eficienţa.

Modalităţi non-chirurgicale care fac celulita mai puţin vizibilă

Cu toate acestea, dr. Farris susţine că există câteva modalităţi non-chirurgicale care fac celulita mai puţin vizibilă. „Celulita nu este o caracteristică doar a persoanelor care suferă de obezitate, însă scăderea în greutate poate reduce aspectul acesteia. Celulita este, de asemenea, mai puţin vizibilă pe pielea bronzată, aşa că nu ezita să aplici o cremă care închide nuanţa pielii tale“, a declarat medicul.

„Şedinţele de masaj sau produsele de exfoliere pe bază de cafea pot îmbunătăţi temporar aspectul pielii, dar aceastea reprezintă doar o soluţie de compromis, pentru că adevărata problemă este sub piele“, adaugă medicul.

Factorii principali care duc la apariţia celulitei:

  • dezechilibrul hormonal
  • nivelul crescut de insulină
  • consumul mare de carbohidraţi
  • stilul de viaţă sedentar
  • fumatul
  • o piele lipsită de elasticitate

Stiul alimentar şi mişcarea, antidotul celulitei

O alimentaţie sănătoasă şi mişcarea sunt două din cele mai simple modalităţi de a păstra celulita la distanţă. Nu puteţi lupta împotriva geneticii, dar puteţi minimiza probabilitatea de a dezvolta celulită urmând un stil de viaţă sănătos. Reducerea grăsimii corporale prin dietă şi exerciţii fizice pot contribui la scăderea aspectului celulitei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările